Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Friday, 2 August 2019

Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia






Tips Jadi Orang Yang Paling Bahagia | Assalamualaikum.

Nak jadi orang yang selalu bahagia dan menarik kejayaan kekayaan dan ketenangan dalam hidup, setiap pagi senaraikan list apa perkara yang kita suka buat, yang kita rasa happy. 

Itu akan buat kita vibrate at higher vibration di mana badan kita sendiri akan jadi tarikan kepada rezeki yang baik dan melimpah serta berkat.

Rezeki tu dah ada dah sekeliling kita, tinggal kita je nak ‘tarik’ datang pada kita dan bersedia untuk terima. Buang blockage.

So harini kita buat exercise. Caranya mudah amat. Ambil 1 kertas dan 1 pen, listkan apa perkara yang buat hati kita rasa happy teruja gembira.

Contoh nya peluk anak sambil cuit hidung dia , peluk mak sambil bisikkan pada mak,I LOVE U MAK, peluk pasangan lama-lama kuat-kuat, suap anak makan makanan feveret dorang, masak nasi ayam kegemaran suami dan anak-anak,  geletek anak sampai dia ketawa mengekek ngekek, siram pokok bunga sambil nyanyi lagu Cindai, bagi kucing makan sambil borak dan usap kepala dia, masak untuk mak mertua , kemas rumah deco-deco bersama eric, susun baju dan shawl ikut color etc

Anything, senaraikan saje. Buat setiap hari- setiap pagi selepas subuh lebih baik. Mulakan saje sekarang.

Kekna yakin, masa duk tulis tu pon kita tersenyum bahagiašŸ˜Š

Kita mula harini sama-sama ye. 

Boleh share di komen apa perkara yang buat korang happy?

Noor Aeinna Binti Musa,
Nak Jadi Ejen KebahagiaanšŸ¤—

26 comments:

  1. nak bahagia ni senang je. buang semua benda yang mengundang rasa gelisah dalam hati walaupun berat nak lepaskan sebab tu semua aura negatif yang boleh meracun kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, kita yang control emosi dan inner side kita

      Delete
  2. Kalau boleh tambah secikit, kena banyak bersangka baik dan banyak berselawat, Insha Allah kita akan menjadi orang bahagia di dunia hatta di akhirat kelak. Salam Hari Jumaat ya..

    ReplyDelete
  3. Mudahkan nak bahagia. Bila kita jadi positif maka positifla dia. Sekecil-kecil perkara pon boleh buat kita bahagia. Bukan hanya wang ringgit boleh membahagiakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat. bukan duit je sumber bahagia malah ramaia orang yang banyak duit tapi kurang bahagia

      Delete
  4. Saya suka tulis apa sy nk buat hari tu. Senang tak serabut dan hidup lg tersusun

    ReplyDelete
  5. semua tu BBL selalu buat bila rasa happy tapi mostly spend masa tidur pun boleh buat diri rasa gembira. lagi-lagi waktu weekend dapat tidur lepas makan memang aman je.. tak gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul tu bbl. bahagiakan diri senidri buat apa yang kita suka. enjoy life!

      Delete
  6. Kalau saya, bangun pagi mulakan dengan nama Allah. Bila teringat orang sekeliling terutamanya keluarga dan tujuan buat sesuatu, rasa lagi bersemangat nak buat kerja dan jadi lebih gembira. Senyum selalu, senaraikan perkara yang nak dibuat supaya lancar kerja. Bila lancar, hati pun sennag ;)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. masyaALLAH maisarah terima kasih untuk inspirasi

      Delete
  7. terima kasih sharing for the tips...
    macam i.. i cuba untuk organize time, schedule..
    i tak nak buat semua kerja dalam 1 masa... ( dulu selalu buat sampai depress )
    fokus luangkan masa dengan suami dan anak anak..
    kurangkan tengok timeline ig stories orang hahaha... nanti rasa down kenapa kita tak dapat dia dapat... dari kita pertikai i unfollow sebab takut i sedey.. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi share cara syafiera. part tengok timeline tu berkesan hehe

      Delete
  8. setuju ! semua yg kita nak buat kena senaraikan so that xde yg tertinggal. dan kena istiqamah lah bila buat tu. kadang buat time rajin je. time malas semua tinggal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak istiqomah tu satu cabaran juga kan hehe

      Delete
  9. Thank atas tips ni kak...saya amat perlukan tips ni untuk boost semangat semula. Perlu cari kepercayaan dan kekuatan yang hampir surut ke tahap paling minimum ni...thanks kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH semoga dipermudahakn urusan ahmadi

      Delete
  10. Kebahagiaan adalah apabila Rawlins berkumpul dengan ahli keluarga, buat BBQ simple simple je. Itu sudah cukup membahagiakan Rawlins.

    ReplyDelete
  11. bila kita bahagia, kita dan orang sekeliling pun seronok dan happy. actually dari awal pagi kita kena terapkan aura positif so sepanjang hari akan sentiasa positif

    ReplyDelete
  12. Kann.. Simple logic je kan. Bahagia tu datang dari dalam diri kita je sebenarnya. Tak perlu nak cari jauh jauh pun kan

    ReplyDelete
  13. "Ambil 1 kertas dan 1 pen, listkan apa perkara yang buat hati kita rasa happy teruja gembira."

    Wow Ena, mmg teknik yg mudah skali tp begitu berkesan. tq for sharing and for the reminder to be happy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita rasa simple tapi so powerful. cuba lah buat hari-hari ye

      Delete

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.