Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Monday, 5 August 2019

Kisah Kaklong Tegur Mama



“Mama janganlah cakap perkataan sakit tu. Kalau nak sebut jugak sebut lah ‘dalam proses sihat’, “ kata Kak Long

“Opsss’,  sorry sayang,” mama say sorry

Haha, sebenarnya mama yang ajar kaklong cakap camtu, my superb positive mentor Iffah Anuar yang ajar 🤗

Nampaknya kaklong lebih positif lagi dari mama😂

Al kisahnya Sabtu lepas kaklong ‘dalam proses sihat’. Suam badannya, suhu 37.1 degree C. Terus mama tukar topi jadi doktor family- bagi chewable vita C selepas makan dan sebelum tidur malam , beri Kaklong minum antioksidan vivix.

Esoknya (semalam)  Alhamdulillah  suhu badan nya sekitar 36 macam tu tapi masih lagi kurang ceria. Chewable vita C on macam biasa. Bukan untuk dia je tapi kaka ngah mama dan papa skali ambil vita C😂

Papa bawa jalan g alamanda Putrajaya belanja dia makan feveret food dia, sushi- dengan  tujuan untuk happykan dia. Kami fikir bila happy, imuniti badan makin kuat💪

Memang menjadi!

Malam tadi sihat dah Kaklong tapi mama still juga bagi antioksidan vivix. Untuk support lagi sistem pertahanan badan kaklong melawan antigen.

Dan harini syukur sangat dan betul2 sihat dan kuat anak mama. Ujian kesihatan Allah beri untuk kuatkan lagi sistem badan. Lepas ni lebih kuat dan sihat lagi ye wahai anak.

Aeinna Musa,
Perjuangan menyihatkan diri, keluarga dan semua orang💪



No comments:

Post a Comment

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.