Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Saturday, 20 July 2019

Redang Lagoon Chalet, Pulau Redang Terengganu

05:22 4 Comments

Redang Lagoon Chalet, Pulau Redang Terengganu | Assalamualaikum. Pulau Redang bukan sahaja antara pulau tercantik dan popular di Malaysia malah di dunia juga. Pulau ni berada di Terengganu dan terbahagi kepada 4 bahagian iaitu Teluk Kalung, teluk Bakau, Pasir Panjang dan Teluk Dalam. Ena sendiri pernah pergi ke Pulau Redang tapi dah lama dah, masa sekolah dulu hehe.


Pulau Redang terkenal di kalangan pelancong dan penyelam (scuba diver) kerana keindahan dasar laut ,pasir yang sangat lembut dan halus serta air nya yang biru kehijauan. Ok meh Ena belanja view dari Pulau Redang.


















Redang Lagoon Chalet

Kalau korang teringin nak pergi bercuti di Pulau Redang, Ena sangat rekemen untuk stay di Redang Lagoon Chalet. Harga sangat berpatutan dan keselesaan pelanggan diutamakan. InsyaAllah dijamin servis terbaik dari Team Redang Lagoon Chalet. 






















Feedback Pelangan





Harga bermula dari;

Adult : RM280
Children ( 4yo - 11yo ) : RM150
Baby : free

untuk info dan keterangan lanjut boleh terus klik di bawah ni ye. Ena cadangkan korang save je siap-siap nombor telefon ni so senang lah nak bagi kat kawan-kawan nanti atau korang sendiri nak pergi ke Pulau Redang.




Thursday, 18 July 2019

Daun Bidara Mengandungi 1001 Khasiat

08:18 5 Comments
Daun Bidara Mengandungi 1001 Khasiat  | Assalamualaikum. Siapa pernah dengar daun bidara. Daun yang sangat banyak khasiat dan manfaat nya, kalau anda belom pernah dengar atau tahu mengenai pokok bidara boleh la ke web ini untuk baca info lanjut mengenai pokok bidara. Orang kata tak kenal makan tak cinta kan hehe.

Antara kegunaan minyak bidara asli adalah:

MINYAK DAUN BIDARA ASLI 


Khasiat MDBA :


🍃Sakit dada sesak nafas
🍃Susah tidur malam
🍃Anak kencing malam
🍃Kena gigitan serangga
🍃Batuk selsema
🍃Buang angin dalam badan
🍃Stroke
🍃Melembutkan saraf
🍃Gaut
🍃Senggugut
🍃Migrain
🍃Sembelit
🍃Bayi sawan tangis
🍃Minyak kembung perut
🍃Lenguh2 kebas kaki tangan
🍃Gangguan jin dan makluk halus
🍃Minyak selusuh
🍃Minyak rambut
🍃Minyak urut
🍃Penyakit-penyakit luaran


Haa banyak kan khasiat nya. Syarikat Selamat Abadi dah memudahkan kita dengan mengeluarkan produk berasaskan daun bidara asli. Antara produk yang mendapat sambutan  yang hangat dari keluaran Selamat Abadi berasaskan daun bidara adalah:


✍MDBA 30ml (Botol Kaca)
RM10(sm) & RM13(ss)

✍MDBA 60ml (Botol Roll On)
RM20(sm) & RM23(ss)

✍MDBA 125ml (Botol XL)
RM39(sm) & RM42(ss)


Kandungan Minyak BIdara Asli:
✔Minyak
✔Daun Bidara Asli
✔Serai Wangi
✔Menthol


Minyak Bidara Asli

minyak Bidara Asli






MInyak BIdara Asli

Bam Bidara Asli





Puan Suzana adalah Ejen yang aktif menyebarkan manfaat Minyak Bidara Asli di mana beliau mendapat tempahan minyak yang sangat tinggi saban hari.

\





Hubungi Puan Suzana untuk dapatan khasiat Minyak Bidara Asli hari ini:


Wassap Puan Suzana : +6019-396 9679 (klik)


Wednesday, 10 July 2019

Confinement Lady dan Bekam Wanita di Bangi, Kajang dan Putrajaya

08:33 4 Comments





Urut wanita bersalin (ocnfinement Lady) dan Bekam wanita di sekitar Bangi, Kajang dan Putrajaya



Confinement Lady dan Bekam Wanita di Bangi, Kajang dan Putrajaya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa pernah buat bekam dan mnegurut. Ena sendiri sejujurnya belom pernah buat bekam lagi tapi ena tahu banyak sangat kelebihan dan khasiat untuk ikhtiar atasi penyakit. Part mengurut tu memang selalu sangat lah urut masa pantang bersalin.

Bagi ena, mengurut sangat penting especialy untuk wanita lepas bersalin untuk bagi tubuh segar semula dan cergas seeprti sedia kala. Urutan ni ibarat membaiki semula peredaran darah bagi lebih lancar dan membuang angin. Memang berbeza sangat perasaan dan kesihatan badan lepas mengurut. Rasa sangat best ringan kepala dan satu badan. Ni ena duk tulis ni pon rasa macam nak pi mengurut sekarang haha

Berbekam adalah amalan sunnah yang sudah dipraktikan semenjak zaman Rasullulah. Kelebihan Bekam dapat merawat 101 jenis penyakit, antaranya:

👍sihir
👍migrain
👍buang darah kotor
👍kurangkan kadar kolestrol dalam darah
👍buang toksin dalam badan


Nak share dengan korang Kak Dee ada menawarkan servis bekam dan urut bergerak (mobil) yang mana sangat memudahkan kita tak perlu nak keluar rumah dah.

Kak Dee sedia memberi konsultasi berkenaan bekam dan urutan kepada wanita-wanita 







✅ Urut dan Pakej Bersalin Wanita. Kesan dan kebaikan yang dapat dilihat adalah membaik pulih tenaga dalaman, dapat mengembalikan aura positif dan kadar penyembuhan dalam jangka masa yang lebih singkat.

Antara rawatan yang diberikan dalam Pakej Bersalin Wanita adalah:

💝 Urutan Traditional/ Saraf/ Bersalin
💝 Tungku
💝 Tangas
💝 Mandi herba
💝 Mandi aura
💝 Mandi baby
💝 Pilis
💝 Param
💝Bengkung
💝Masakan pantang (atas permintaan pelanggan sahaja)


Kak Dee sebagai Confinement Lady





Bagi yang berminat untuk di layan bagaikan puteri di rumah sendiri hehe, boleh lah klik link wassap Kak Dee di bawah ni dan booking slot urutan atau bekam anda k


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi







Monday, 8 July 2019

Minum Air Kosong Je Jadi Bertenaga - Power Penapis Air Ini!

19:05 0 Comments
Minum Air Kosong Je Jadi Bertenaga, Power Penapis Air Ini! Assalamualaikum. Air adalah keperluan asas manusia. Badan kita je lebih 75% terdiri dari cecair. Haa nampak kan betapa penitng nya air pada kita dan semestinya kita wajib lah minum air tapis yang berkualiti dan benar-benar bersih dan suci untuk memastikan kesihatan kita terpelihara.



Kandungan Air dalam badan manusia


Syarikat Coway merupakan syarikat yang menerajui teknologi penapisan air dan udara di Malaysia dan Korea. Pelbagai jenis penapis air ber design moden dan cantik serta berteknologi tinggi. 


OMBAK- Penapis Air Coway yang memenuhi citarasa dan keperluan rakyat Malaysia.




Promosi Pendaftaran dan pemasangan PERCUMA


Kelebihan Penapis Air Coway VILLAEM 


✔Coway Villaem berasaskan reverse osmosis bukan lagi teknologi Nano yang mana mampu menambah stamina badan yg stabil.
✔ (RO) mampu menapis 99.99% bakteria dan kuman berbanding teknologi NanoTrap yang digunakan pada penapis air yang lain.
✔ Kecanggihan rupa parasnya, dengan kapasiti 11.3 Liter & Villaem lebih slim dan lebih futuristik.
✔Suhu sejuk dan panas boleh di kawal bergantung pada kesesuaian masing-masing. Pendek kata kita dah ada kemudahan 4 suhu air.
—>Sejuk macam ais
—>Suhu bilik
—>Suam
—>Panas berasap
✳Senangkan air bersih bersuhu suam, panas, sejuk,dan biasa dah ter…
"RASA BERTENAGA SEJAK MINUM AIR TAPISAN COWAY NI .!"💪💪💪

Villaem II berwajah baru 😍

Lebih Hensem 😎 Teman2 Ibu2 di dapur


Penapis Air Villaem II

🤩 4 Suhu (Panas, Suam, Sejuk & Biasa)
🤩 Penapisan paling bersih 0.0001 Micron
🤩 Child Lock Air Panas utk keselamatan
🤩 Design terbaru yg lebih Mudah Guna

Sewa Beli RM120 termasuk

😘 Service FREE 2 bulan
 sekali
😘 Tukar Filter FREE
😘 Warranty 5 Tahun
😘 Pemasangan semula FREE








>>Register Sekarang untuk Pendaftaran Percuma <<


Konsultant Coway anda


Untuk maklumat lanjut dan konsultasi exclusif boleh terus hubungi Ejen Coway anda harini:



Promosi Terkini Coway (klik)





Jemputan Jamuan Raya di Hotel

17:12 4 Comments

Jemputan Jamuan Raya di Hotel | Assalamualaikum. Walaupun syawal dah habis tapi bahang raay masih terasa . Jemputan ke jamuan raya/ open house masih ada lagi sebab tak sempat nak buat semua dalam sebulan kan. take turn orang kata, kalau buat serentak kang sape pulak nak jadi tetamu kan hehe.


Datin Liyana setiap tahun jemput kami sekeluarga ke Open House Raya. tahun lepas bertempat di kediaman keluarga beliau di Country Height Kajang, dan tahun ni di Palace of the Golden Horses Hotel, Seri Kembangan, Sungai Besi, Selangor. Tahun ni jamuan raay sekali dengan sambutan hari ulangtahun kelahiran emak dan abang Datin.


Cantik Datin berpakaian traditional keluarga beliau. Lawa sangat sangat. Sebenarnya teringin jugak nak ada Sari, raya tahun depan la kita buat sari ek. hihi

nampak orang yang datang ke hotel ni orang have-have gitu. HIasan luar dan dalam hotel pon konsep istana memang lawa ya amat. Kami pon apa lagi, sempat lah fefeeling orang kaya;)

Ok jemput layan gambar-gambar tak berapa nak ada. Gambar makanan pon nan hado, ish ish

 








Bila tengok gambar-gambar ni, rasa macam raamai sangat anak aku. hahaha. Korang dah abis beraya belom?





Sunday, 7 July 2019

Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik

16:07 4 Comments
Cuckoo Jenama Pilihan Penapis Air dan Penapis Udara Terbaik | Assalamualaikum. Entry kali ni Ena nak review penapis air dan produk peralatan rumah dari jenama yang viral iaitu Cuckoo.



Kalau nak tahu Cuckoo ni bukan sahaja penapis air dan udara je tau tapi ada banyak lagi peralatan rumah yang mereka keluarkan sesuailah dengan tagline 'Living a Healthy Home With Cuckoo'. Ena sendiri selain penapis air, Ena juga ada periuk multicooker jenama cuckoo iaitu White 1010 Multi Cooker. Sangat banyak membantu memudahkan kerja di dapur Ena walaupun sangat sibuk menguruskan anak dan bisnes. Best!




Promosi pendaftaran dan pemasangan Percuma selama 5 tahun dan jaminan penukaran Filtersetiap 4 bulan, menarik bukan!

Promosi Penapis Air Cuckoo XCEL atau IRIS TOP hanya RM100 sahaja sebulan.


Keistimewaan dan Kelebihan Filter Cuckoo







Promosi FREE Cuckoo Air Q (penapis Udara Mudah Alih yang boleh digunakan dalam kereta ) untuk pemasangan Combo penapis ar dan udara serentak,





Testimoni Pengguna Cuckoo






Kerja Maintenance yang dijalankan oleh pihak cuckoo






Puan Mariah Ejen Cuckoo anda

Puan Mariah sedia berkhidmat dan memberi konsultasi berkaitan pemasangan produk cuckoo di rumah anda.

Hubungi Ejen Cuckoo anda sekarang:






DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.