Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Saturday, 29 June 2019

Keria Ball Viral Bandar Baru Bangi

19:01 1 Comments




Resepi Keria Ball Viral Bandar Baru Bangi | Assalamualaikum, Keria Ball The Mini berkongsi resepi keria ball dorang yang sangat lazat. Memang sedap, Dato' Aliff Syukri Abang Terlajak Laris pon bagi review dalam video di bawah ni tau.



Resepi Keria Ball dan Review dari Dato' Aliff Syukri Abang Terlajak Laris






Kalau korang tak berapa rajin nak buat sendiri, Ena cadangkan order sahaja dari Keria Ball The Mini. Harga berpatutan dan berbaloi jimat dan tenaga tak perlu buat sendiri kan, hehe.










5 fakta thekeriaball ini yang selalu disebut orang ramai 😍

(IG : @thekeriaball.bangi)


✔ Keria berbentuk bola (lain dari yang lain)
✔ 90% rasa ubi yg enak
✔ Keras di luar lembut di dalam
✔ Disaluti gula melaka
✔ Sesuai untuk kudapan, jamuan & penyelamat di kala saudara mara tiba


ok ni testimoni atau feedbac mereka yang dah cuba sendiri Keria Ball The Mini






MINIPACK KERIABALL


Kalau nak sediakan kelainan untuk tetamu, boleh  jadikan keriaball sebagai Doorgift / Goodies / Hidangan istimewa buat tetamu yang dihormati.

1 pack ada 5biji keriaball
Minimum order 30packs.




Haa murah sangat kan, apa lagi, jika anda berada berdekatan Bandar Baru Bangi, Bandar Seri Putra, Bukit Mahkota, Sungai Merab, jalan reko Kajang, Bandar Baru Salak Tinggi, Rawang, Bandar Baru Nilai, Semenyih, Kajang, Puchong, Putrajaya dan sekitar dan ingin mencuba Keria Ball yang lazat ni atau untuk hadiahkan pada seseorang, boleh terus hubungi Stokis Izny, klik saje link di bawah ni ye:













8 Nasihat Para Quthbul Auliya' Berkenaan Selawat Pada Nabi Muhammad SAW

07:41 0 Comments




8 NASEHAT DARI PARA QUTHBUL AULIYA' UNTUK KALIAN SEMUA
=================================


“Di akhir zaman tidak ada amalan yang lebih baik daripada bershalawat kepada Rasulullah Saw.”

(Imam Abul Hasan asy-Syadzilli)

================
“Tidak tertolak shalawat atas Nabi Saw.”

(Imam Ibnu Hajar al-Asqalani)
================

“Semua dzikir tidak diterima kecuali dengan khusyuk dan hadir hatinya kecuali shalawat, maka akan diterima meskipun tanpa khusyuk dan hadirnya hati.”

(Al-Hafidz asy-Syaraji)
================

“Dengan membaca shalawat, seorang hamba dapat meraih keridhaan Allah Swt, memperoleh kebahagiaan dan restu Allah Swt, berkah-berkah yang dapat dipetik, doa-doa yang terkabulkan, bahkan dia bisa naik ke tingkatan derajat yang lebih tinggi, serta mampu mengobati penyakit hati dan diampuni dosa-dosa besarnya.”

(Syaikh Abdul Qadir al-Jailani)
================

“Siapa yang (merasa) tidak memiliki amalan shalat (sunnah) dan puasa (sunnah) yang banyak untuk menghadap Allah di hari kiamat, maka hendaknya ia perbanyak membaca shalawat serta salam kepada Nabi Muhammad Saw.”

(Syaikh Ibn Athaillah as-Sakandari)
================

“Satu shalawat dari Allah cukup untuk seorang hamba, dunia dan akhirat.”

(Al-Quthb al-Imam al-Habib Abdullah bin Alwi al-Haddad)
===============

“Jangan tinggalkan membaca shalawat kepada Rasulullah Saw. Karena bacaan shalawat itu merupakan kunci segala kebaikan dan pintu segala keutamaan untuk agama, dunia dan akhirat.”

(As-Sayyid Muhammad bin Alawi al-Maliki)
===============

“Sesungguhnya apabila engkau melakukan ketaatan kepada Allah seumur hidupmu, bahkan Allah berikan di atas umurmu adalah umurnya seluruh manusia untuk digunakan dalam ketaatan kepadaNya, maka sesungguhnya lebih hebat satu shalawat dari Allah SWT.”


ﺍَﻟﻠﻬُﻢَّ ﺻَﻞِّ ﻋَﻠَﻰ ﺳَﻴِّﺪِﻧَﺎ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ ﻭَﻋَﻠَﻰ ﺁﻝِ ﺳَﻴِّﺪِﻧَﺎ ﻣُﺤَﻤَّﺪٍ








Friday, 28 June 2019

Habbatussauda Baik untuk Kesihatan Ibu Hamil Dan Menyusu

08:19 1 Comments

Habbatussauda baik untuk Kesihatan Ibu Hamil Dan Menyusu | Assalamualaikum. Entry kalini berkisar mengenai sejenis bijirin yang sangat besar nilai khasiat dan manfaat nya serta terkenal di negara Timur Tengah berabad lamanya iaitu Habbatussauda. Teringat masa makan di restoren arab di Bangi, ada satu menu roti tempayan dorang tabur dengan habbatussauda. Walaupun baru kali pertama makan habbatussauda 'raw' macam tu dan rasa nya agak sedikit pahit tapi rasa teruja juga sebab masa makan tu Ena bayangkan khasiat khasiat dia.


Menurut  Pegawai penyelidik Pusat Bioteknologi dari MARDI, habbatussauda yang juga dikenali sebagai Jintan Hitam sangat tnggi nilai nutrisi iaitu mineral, asid lemak dan karbohidrat yang sangat bagus untuk kesihatan manusia.

Biji Habbatussauda atau nama saintifik nya Nigella sativa kaya dengan:


  1. Asid lemak tidak tepu yang terdiri daripada asid linoleik (Omega 6) (50%-60%) asid oleik(20%)
  2. Asid lemak tepu iaitu asid palmitik 13.7% dan asid stearik 2.6%

Kandungan pati minyak Nigella sativa sebanyak (0.5% -1.5%) terdiri daripada:

  1. Thymoquinone (komponen utama melebihi 50%) yang bertindak sebagai bahan antioksida
  2. P-cymene (40%)-bahan organik
  3. Pinene (15%)

Secara umumnya, banyak khasiat seperti anti radang, antioksida (antipenuaan), menguatkan imuniti badan, mengurangkan simptom migraine dan PMS, penggalak susu badan secara semulajadi, baik untuk kesihatan jantung, mengurangkan stress, mencatikkan kulit, mneguatkan tulang, menstabilkan tekanan darah, baik untuk penghadaman dan mengurangkan allergik.

Kebaikan Habatussauda untuk Ibu-ibu


1. Ibu Mengandung


❤Naikkan HB
❤Beri Tenaga
❤Elak Sembelit
❤Elak Buasir
❤Kawal Kencing Manis
❤Kawal Darah Tinggi
❤Buang Angin dalam badan
❤Tingkatkan Imune


2. Ibu Berpantang dan Menyusu

❤Kecutkan Rahim
❤Banyakkan Susu
❤Pekatkan Susu
❤Bagi Tenaga
❤Elak Sembelit
❤Elak Buasir
❤Tingkatkan Imune




Habbasyi Oil

Habbasyi oil



Habbasyi Oil dalam kapsul yang mudah ditelan
Feedback / Testimoni pengguna Habbasyi Oil

Susu Meriah dengan Habbasyi oil

Angin dalam badan keluar asbab Habbasyi Oil

Rasa Lawas dan tiada sembelit apabila amal Habbasyi Oil

Stok Susu meriah dengan habbasyi Oil


Jika anda berminat untuk mendapatkan Habbasyi Oil, boleh klik  di bawah untuk berhubung dengan ejen:



Monday, 17 June 2019

Tips Banyakkan Susu Badan

08:34 2 Comments

Assalamualaikum. Didoakan semua penmbaca blog aeinnmusa dot com  dirahmati dan diberkati Allah setiap masa. Entry kali ni Ena nak kongsi tips untuk tambahkan susu badan pada ibu-ibu yang sedang menyusu. Tips nombor 1 dan 2 tu nampak ismple tak perlu banyak usaha fizikal tapi percayalah dua tips tu paling penitng skali dan memebri motivasi untuk kita amalkan tip seterusnya.

Tips banyakkan susu badan


1) Jangan panik. Bertenang. 



Jangan terlalu runsing dan stress bila susu kurang. Stress akan menyekat pengeluaran hormon 'cinta' di mana akhirnya akan menyekat pengeluaran susu badan. Ena sendiri bila kadang-kadang kita risaukan sesuatu memang perasan susu badan jadi kurang tapi bila hati senang, lapang dan tenang memang senang je susu jadi banyak sampai baby tersedak sedak hehe alhamdulillah.


2) Positif.




Sentiasa set dalam minda yang kita mampu susukan baby sehingga 2 tahun. Niat atau mindset yang posititf ni hebat sangat kerana secara tak langsung membantu otak kita untuk menarik asbab-asbab yang akan membuktikan serta membolehkan kita berjaya dan mampu menyusu badan sehingga anak berumur 2 tahun walau apa pon cabaran yang datang. minda bawah sedar tak perlukna logik tapi apa yang kita install dalam minda kita itulah yang kita akan slowly tarik. So ibu-ibu berhati-hati lah dengan apa yang kita fikirkan. Sentiasa pastikan diri positif dan sebutkan pada diri sendiri susu badan cukup untuk anakku membesar dengan baik dan terbaik.

3) Konsisten pump atau menyusukan baby setiap 2jam





Konsep sebenarnya bagaimana penghasilan susu badan adalah permintaan dan pengeluaran. Lebih tinggi permintaan (demand) lebih tinggi lah pengeluaran (supply). Jadi, penting untuk kita tingkatkan permintaan secara konsisten supaya pengeluaran juga meningkat. Konsisten menyusukan anak setiap 2 jam dan bagi ibu yang berkerja, wajib untuk pam secara konsisten setiap 2-3 jam sekali. InsyaAllah pengeluaran susu juga akan konsisten malah makin banyak dari sehari ke sehari.


4) Banyakkan minum air kosong





Air sangat penting untuk memastikan sel badan sihat dan sistem dalam badan kita berjalan dengan baik. Ibu menyusu yang minum air dengan cukup tidak mengalami masalah susu kurang malah susu badan dapat dihasilkan secara konsisten serta banyak dan ibu makin sihat. Ena sendiri akan rasa dahaga sangat apabila kurang minum air waktu menyusu badan. Ena cadangkan pada ibu-ibu setiap kali sebelum menyusu badan, minum air kosong 1-2 gelas terlebih dahulu ok.


5) Amalkan kurma dan susu kambing






Kurma dan susu kambing adalah makanan sunnah yang banyak khasiat dan sangat baik untuk kesihatan ibu menyusu serta mengalakkan penghasilan susu badan yang banyak dan berkualiti. Selain tu, kurma juga memberi tenaga kepada ibu menyusu dan seterusnya mengelakkan ibu-ibu mengalami keletihan melampau. InsyaAllah, niatkan dalam hati kita mengamalkan makanan sunnah disamping untuk ibu dan bayi dapat kesihatan yang baik asbab kurma dan susu kambing.


6) Amalkan air suam & madu



Amalan minum air suam dan madu juga sangat berkesan untuk menggalakkan penghasilan susu badan. Bagi mereka yang tidak gemar rasa dan tekstur madu yang pekat dan likat boleh lah mencampurkan madu ke dalam air suam insyaAllah lebih mudah untuk di telan. Cuba dulu ye ibu-ibu.


7. Ambil Makanan Tambahan BMOM



Milkbooster Bmom




Feedback customer yang mengambil Bmom





Untuk lagi memudahkan ibu ibu yang bekerja, boleh ambil bmom milkbooster untuk membantu banyakkan susu badan dan memekatkan susu. Cuma ambil satu (1) biji sahaja  sehari dan rasa manis strawberi.

Kelebihan BMOM Milk Booster


❤ Menstabilkan hormon ibu dan meningkatkan pengeluaran susu ibu.
❤ Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu.
❤ Memberikan tenaga dan kesegaran kepada tubuh badan ibu.
❤ Kaya dengan protein dan kalsium yang membantu menggalakkan penghasilan susu ibu.
❤ Menjaga kesihatan kulit dan mengurangkan kedutan.
❤ Meningkatkan stamina dan memberi tenaga untuk ibu menyusu badan.
❤ Memudahkan proses percernaan bagi ibu dan bayi.
❤ Membantu pekatkan susu badan. Bila susu badan pekat anak cepat kenyang, lega anak tak perlu minum susu formula dah.
❤ Mencantikkan kulit bayi dan elakkan ruam.
❤️ Mengelak dan merawat jaundis baby

Harga : RM120

Bagi mereka yang nak dapatkan harga DISKAUN & Free Gift Special; boleh terus tekan link di bawah ni.




Sunday, 16 June 2019

Tempahan Hamper Murah dan Cantik di Bandar Baru Bangi

09:43 0 Comments
Tempahan Hamper Murah dan Cantik di Bandar Baru Bangi | Assalamualaikum. Didoakan semua pengunjung blog Aeinnamusa dot com  sentiasa sihat dan dirahmati serta diberkati Allah selalu. Dalam entry kali ni Ena nak berkongsi mengenai hamper. Ena sendiri secara jujur nya sangat happy dan berbesar hati bila menerima hamper dari orang. Rasa macam hormon Dopamin (hormon gembira) tu naik ke skala paling tinggi lah, hehe. Haa seriusly, bagi Ena hamper sangat releven untuk dijadikan sebagai hadiah, buah tangan atau meraikan  saudara mara dan kawan-kawan.

Kalau nak senaraikan kegunaan hamper memang yang teramat banyak, ni antara kegunaan hamper yang boleh ena cadangkan:


  1. Hamper sebagai hadiah Hari Guru
  2. Hamper sebagai hadiah untuk baby yang baru lahir
  3. Hamper sebagai hadiah pertandingan
  4. Hamper Hari Raya Aidil Fitri
  5. Hamper untuk VVIP
  6. Hamper untuk orang sakit
  7. Hamper hadiah cabutan bertuah
  8. Hamper untuk melawat saudara mara
  9. Hamper sebagai hadiah Hari Jadi
  10. Hamper sebagai hadiah Hari Ibu dan Hari Bapa
  11. Hamper Ulangtahun perkahwinan
  12. Hamper untuk Hari APC- Anugerah pekerja cemerlang

Pening juga kan nak buat hamper apa. Nah, Idea untuk buat hamper:


  1. Hamper Buah-buahan
  2. Hamper Pakaian atau kelengkapan Bayi
  3. Hamper Tupperware
  4. Hamper Alat Tulis
  5. Hamper Makanan atau Kuih Muih
  6. Hamper Pakaian
  7. Hamper Suplimen Kesihatan
  8. Hamper barang make-up atau skincare
  9. Hamper Perfume
  10. Hamper Gajet

Best kan banyak sangat kegunaan dan idea hamper ni tapi kan, alngkah bestnye kalau ada seseorang yang boleh buatkan untuk kita. bukan sebab kita malas tapi kita boleh focu pada kerja kita dan boleh berkongsi rezeki dengan orang juga kan. Haa berita baiknya,Ena nak share pada korang, apa yang terdetik di hati korang tu Hamper Bajet Bangi boleh realisasikan. Hep hep hooray! Dorang ada menawarkan tempahan hamper yang sangat cantik dengan harga mampu milik.

Ni antara hasil kerja dorang. cantik sangat kan.








































Ada banyak lagi contoh hamper dorang yang korang boleh tengok kat sini ye KOLEKSI HAMPER MURAH

Dan ini pula feedback customer yang berpuas hati dengan hasil kerja Team Hamper Bajet Bangi











Amacam, cantik menarik kan hamper dorang ni. Berkenan sangat! Dah lah murah, cantik, bungkusan hamper kemas dan exclusif tapi harga bajet. Fuh, memang terbaik lah. Dan kalau nak tahu hamper dorang ni bermula dari RM3 tau. Murah ke murah tu? ;)


Follow ig @bymummyhaqeem 


Untuk respon terpantas boleh klik je nama kat bawah ni. 
















DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.