Follow Us @sihatcantik_byena

@aeinnamusa

Sunday, 7 October 2018

Sambutan Hari Jadi Anak Syurga Kami

19:49 8 Comments



Birthday girls!

Sambutan Hari Jadi Anak Syurga Kami | Assalamualaikum alhamdulillah dapat juga buat sambutan kecil kecilan doa selamat dan kesyukuran anak syurga kami , KakLong dan Kak Angah sempena ulangtahun kelahiran mereka. Rezeki dorang lah, ada 3 orang sponsor kos untuk majlis ni, alhamulillah syukurrr.


Aeisya Humaira bt Kamal Fadzli -1 Oct 2012

Aeisya Safiyya bt Kamal Fadzli- 5 Oct 2015


Haa, dekat dekat je dorang lahir, senang mama & papa nak celebrate;)

Soon, adik baby insyaALLAH lahir bulan 12. kire dekat jugak lah. aci tak sekali harung je celebrate semua birthday anak anak  nanti, hehehe

Jom layan gambar gambar sepanjang majlis tadi:


Mama & Papa dah lama tak selfie.hihi




Kami ber 5- ada yang kata macam gambar raya hoho


Papa menggomol Kak Angah

Masa ni Kaklong & cosins duk main kejar kejar, Kak Angah biasalah jenis tak mesra and nak betepekkk je dengan mama or papa hehe

al Kisah Kak Angah terrrrr terindih kek masa dalam perjalanan ke kedai Arab untuk sambutan birthday dorang. alahi, takde rezeki kan.


Both sangat tak suka kek, saje papa beli jugak buat syarat untuk blow lilin ja hehe

Adik Ipar datang dari Gombak untuk meraikan Doble Ecah, Tenkiu Acik Syu

Nasi Arab dah sampai!

Muka ada happy sebab both sangat suka nasi arab;)

Ayocik Ecah  (adik Ena) datang dari GOmbak meraikan  doble Ecah

Mama & Papa yang over kan hehe

Tokbah Ecah membacakan doa selamat


Tak sabar nak makannnnnn


Susah nya nak amek gamabr semua orang ready  haha

Papa sorang ja ready nampaknya hehe

Pokteh Ecah, origin dari Yaman. empunya Restoren Arab ni

Family AyohLong Ecah (abang sulong papa Ecah)

Dari kiri Ayoh Long Ecah, Ayohcik Ecah dan Pokteh Ecah



papa & Ayohcik Ecah bergambar kenangan di depan kedai Arab Pokteh di Sungai Merab, Bangi

ni Lokasi Kedai Arab 'Arabic Palace' milik Pokteh Ecah . boleh waze je alamat di atas ni kalau nak datang ye. Chef orang Arab yaman dan makanan semua sedap sedap yang amat sangat.



Wednesday, 3 October 2018

Rutin Harian Makyong Sekarang

17:35 6 Comments
Rutin Harian Makyong Sekarang | Assalamualaikum. Setiap hari rutin skincare kekna sekarang , remove sel mati dari kulit muka.

Kesan sel kulit mati yang tertanggal selepas gunakan YOUTH Perfecting Toner 


Memang terbaik YOUTH Perfecting Skin Toner ni. Selepas cuci muka pon , tengok tu kapas, masih ada lagi kotoran.

Sel kulit mati ni kalau tak buang lama2 kulit jadi nampak kusam dan lebih tua dari umur.

YOUTH Perfecting Toner


Plus, dalam Toner ni ada Muscadine grape tau , sama bahan dalam vivix di mana effect antipenuaan dalam anggur muscadine yang sangat hebat . (Allah Maha Hebat)

Anggur muscadine ni bantu MELINDUNGI dan MEMPERBAIKI DNA sel kulit kita dan mengHALANG kerosakkan kolagen & elastin.

Penggunaan YOUTH toner yang konsisten buatkan kulit kita lebih toink toink anjal gitu

Fungsi YOUTH Pefecting Toner


Jemput singgah dan FOLLOW Blog baru kekna : Kedai Vitamin Bangi Kajang Putrajaya




Sunday, 23 September 2018

Musafir ke Negeri Melaka

08:52 4 Comments
Pagi ni InsyaAllah bermula permusafiran kami sekeluarga atas urusan kerja Bangkamal😊



Tengok tu semua nak dihangkut nya. Almari taknak angkut sekali ke Ena oi.haha

Kebetulan tempat tu ada open air Water theme park so kekna bawak perisai sunscreen   Youth Moisturiser spf50 ni sesiap, dan of course satu set Youth juga😊







Mana boleh tinggai tu☺️, sekarang ni bangun pagi2 pegang kulit muka wink wink mesti keluar love kat mata😝 sebab jatuh cinta dengan texture kulit yang lembutt sangat, tona sekata, lebih lembap, licin dan nampak sihat ceria !

Nak kata Putih tu takdak lah putih macam susu sebab saya ni memang sejak azali coklat manis ja orangnya. Cuma LEBIH CERAH tu ader lerr 😋☺️😁

( bukan diri sendiri je yang rasa👆 mostly customer ‘mengadu’ bende yang sama )😉

Pastu kan pepagi bangun tidur, rasa sayanggggg nak cuci muka haha boleh tak camtu. 

Dulu bangun pagi tak menyabo nak cuci muka sebab berminyak kalah minyak nak buat goreng ikan tilapia🙄😆

Sekarang ni takdak minyak apa dah, muka siap tau macam dah ready boleh keluar jalan2, eh macam dah mandi lah senang kata even tak mandi lagi👻kui kui kui





3 hari lepas ada naik jerawat  kt dahi belah kanan. Its ok kita senyum ja tak nak stress2. 

Jerawat tu kan tanda badan kelurkan toksin dan tanda skincare kita selamat bebas bahan terlarang😉 ( kebanyakkan bahan terlarang yang ada dalam product skincare sekarang menyekat jerawat keluar malah bulu roma kt wajah pon tertanggal habis. Nampak licin brkilat takdak bulu roma , jerawat tak pernah keluar tapi tu sebenarnya anda dalam bahaya tau . So please cek balik apa bahan dalam skincare kita tu.)

Ok sambung kisah jerawatku tadi,

Now lepas 3 hari, jerawat dh kecut sepenuhnya dan nampak parut pon dh mula nk MENGHILANG.

Kalau dulu bekas jerawat,parut bukan menghilang tapi MENGHITAM🤣

Memang menjadi lah suplimen dr dalam  ( amek set hamil tapi kulit pon dapat kesan skali) dan Skincare YOUTH utk rutin luaran (pagi dan malam)😃

Alhamdulillah 😍
Yahooo!🤸‍♂️


satu set Youth juga😊

Saturday, 22 September 2018

Cara Rebus Telur Kuning Separuh Masak

18:47 6 Comments

 

Cara Rebus Telur Kuning Separuh Masak | Assalamualaikum semua.

Kali ni Ena nak berkongsi tips mudah cara rebus telur kuning separuh masak macam dalam gambar.

Telur kuning kalau masak sangat tak lalu nak makan kan hehe . Bila buat separuh masak camni , sedap lah pulak. Masa ni Ena rebus telur untuk makan dengan Nasi Lemak. 

Cara cara:

1- Rebus air sehingga mendidih ( tak perlu tutup periuk )
2- Masukkan telur
3- Set kan masa selama 6 minit (pakai timer ye)
4- Keluarkan telur dan rendam dalam air paip biasa ( ni juga tips / cara untuk kita  mudah kupas rebus tu nanti)
5- Biarkan beberapa minit, agak2  dah sejuk sikit boleh lah kupas dan terus makan di tempat kejadian ( jangan lupa baca bismillah;)
6- selamat mencuba!

Haa itu saje cara nya. Mudah sangat kan nak dapat kan telur rebus separuh masak lagu ni 😊

Share lah dengan kawan2 yang suka makan telur;)


Friday, 21 September 2018

Terlupa Rekod Pergerakkan Baby Gara Gara Promosi Hari Malaysia

21:14 13 Comments
Promosi Hebat di Shaklee HQ sempena Har Malaysia 2018


Terlupa Rekod Pergerakkan Baby Gara Gara Promosi Hari Malaysia | Assalamualaikum semua.

Fuhh, harini kira hectic day jugaklah  sebab banyak urusan di luar (baca: urusan ke klinik untuk rutin check up baby) . Bertambah kalut tu sebab makyong bawak doble Ecah skali dan pada masa yang sama bawak kaklong Ecah jumpa doktor juga sebab harini dah hari ke 4 anakku itu demam. sobss

Lepas tu dalam kepala ni duk fikir nak pasal promosi esok iaitu Shaklee ada buat promosi Hari Malaysia, ramai lagi customer dan downline yang belom tahu nih. haha, sempat lagi tu fikir bisnes. hihi


Akibatnya , sampai terlupa nk rekod pergerakkan adik baby. tapi mujurlah main rekod dalam kepala ja. Kerap jugak lah adik  baby bergerak. kira memang lebih lah 10 kali dah ahrini cuma tak tahu jam berapa cukup 10 kali tu haha

Sebab peristiwa ni, Ena dah dapat dah tips untuk mudahkan kita rekod pergerakkan baby. haa, makyong2 nak tahu tak nak tahu tak? (ni dah macam mengugut ni hehe)

Kalau nak tahu, nantikan entry seterusnya ye. iols nak pi ziarah mak mertua dulu sekarang . Sesambil tu boleh lah ku minta restu dan minta Ma doakan ramai customer nak grab promosi Hari Malaysia esok . muahaha.

see you next entry!





Thursday, 20 September 2018

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

01:30 14 Comments


Nasihat on pregnancy - Ena nak share 3 nasihat atau tips untuk ibu2 yangsedang hamil, ni bedasarkan pengalanan Ena dah 2 kali melalui proses kehamilan dan sekarang sedang pregnant anak ke 3;)

1- NUTRISI:

 Nutrisi sangat penting , jangan skeptikal pada suplimen sebab doktor Klinik Kesihatan sendiri yang akan cadangakn suplimen yang diperlukan contohnya folic asid, multvitamin, iron tablet, kalsium tablet dan minyak ikan untuk menyokong pertumbuhan bayi dalam kandungan. Cari set hamil dari brand suplimen yang selamat.

Ibu2 jangan culas tau makan suplimen everyday sebab apa yang kita makan (real food) dah tak terjamin kandungan nutrisi  tu kita dapat sepenuhnya, ada yang hilang masa proses memasak  dan sebagainya. Tu belom masuk lagi fast food, instant food dan processed food yang kita makan, semua tu menggangu penyerapan nutrisi dalam badan ibu untuk dibekalkan pada baby dalam kandungan.


2- STRETCH MARK

Ok, ni tips nak bagi kat ibu2 yang sedang hamil. Ena dah buat dan memang menjadi, alhamdulillah takde kesan stretch mark lepas bersalin 2 kali. 

Tipsnya mudah, setiap kali lepas mandi, sapu pelembap pada perut dan peha serta bahagian yang biasanya stretch mark ni terjadi, especially bial dah masuk 3rd trimester. Bila dah masuk 3rd trim, sila buat sehai 2 kali. Uol tahu sendiri kan kat mana;) Tips ni juga untuk elakkan perut ibu jadi gatal bila makin membesar. 


3. MINDA YANG POSITIF

Ni tips yang Ena rasa paling pnting skali. Sebab dalaman kita menentukan luaran. Apa yang kita fikir tu kita akan tarik ia betul2 berlaku pada diri kita. 

So, ibu2 mesti positif dalam segala hal sama ada belaku sebarang isu/ujian ketika sepanjang hamil ni atau persediaan nak menghadapi saat bersalin. Ye, proses bersalin bukan mudah tapi percayalah kalau kita boleh kawal minda dan bersedia dari segi mental (bukan je fizikal ye) , proses kehamilan dan bersalin akan jadi satu kenangan terindah dalam hidup kita.



******
Tu saje lah 3 tips yang boleh Ena share. Ena belom lagi banyak pengalaman pon, bau je pregnant 3 kali. insyaALLAH mana yang baik boleh lah jadikan panduan dan amalan bersama ye. Semoga dipermudahkan urusan ibu2 sedang hamil anak soleh/solehah;)

Baaarokallahufiikum.


Tuesday, 18 September 2018

Senaman Yang Sesuai dan Selamat Ketika Mengandung

09:07 8 Comments




Senaman ketika Mengandung | Assalamualaikum . Alhamdulillah syukur atas segala nikmat yang kita kecapi harini. jom jadi orang yang suka mulakan hari dengan besyukur.





Kesyukuran Ena hari ni, alhamdulillah adik baby dah pon  27 minggu dan dah masuk di awal kehamilan 3rd trimester dah. Kejap sangat masa berlalu, rasa macam bau ja cek UPT positif. hehe












Ok, sebenarnya hari ini Ena nak kongsi senaman untuk ibu mengandung di mana Ena sendiri dah buat senaman ni selama 2 minggu. Sebelum Ena kongsi apa senaman tu, Ena nk kongsi dulu kebaikkan senaman ketika mengandung. Oh ye, ni senaman khas ye, dan memang selamat untuk ibu2 hamil praktikkan cara senaman ni.







7 Kebaikkan Senaman Ketika Hamil:

  • Untuk mengawal berat badan 
  • Membantu pengaliran darah
  • Stabilkan emosi sepanjang hamil
  • Memudahkan si ibu untuk dapatkan tidur yang nyenyak
  • Memberi tenaga
  • Membantu ibu mendapat semula bentuk badan asal selepas bersalin
  • Membantu ibu mengawal pernafasan dengan betul

Best kan kebaikkan senaman semasa hamil ni. Kalau nak tahu lebih lagi kebaikkan nya, boleh lah google ja;) Sekarang Ena nak kongsi apa senaman yang Ena buat sepanjang 2 minggu ni. Selalunya Ena akan buat pagi la selepas subuh. Kalau uol nak buat petang pon boleh, nak buat pagi dan petang dua dua pon boleh takde masalah cuma jangan push diri dan terlalu penat ye. Hanya kita ibu yang hamil ni kje tahu kondisi atau limit diri kita kan;)



Ini Video yang menerangkan senaman yang selamat untuk Ibu hamil beserta kiraan yang dicadangkan untuks etiap jenis senaman. Sangat bagus video ni , siap ada ilustrasi lagi;)









Dan 2 video di bawah ni adalah video yang Ena akan pasang sepanjang exercise. setiap video lebihkuang 5 min, so 10 minit je lah work out kita setiap pagi. Kejap sangat. Cuma kalau tak larat sangat ena buat 5 minit ja. haha, ok lah tu kan asalkan buat, betul tak ;)





Video 1:











Video 2:







Okie mommies, itu saje yang Ena nak kongsikan. selamat beramal dan Ena doakan ibu ibu semua sihat dan baby membesar dengan sihat dan kuat serta soleh/solehah.





Kita jumpa di next entry ya.



Baarokallahufiikum.






Thursday, 13 September 2018

3 Tips Urus Masa Untuk Surirumah Bekerja Dari Rumah Supaya Tak Stress.

18:23 8 Comments
3 Tips Urus Masa Untuk Surirumah Bekerja Dari Rumah Supaya Tak Stress.
==============

Ramai ibu ibu yang ada anak kecil (2 orang ke atas) akan stress bila berniaga dari rumah.

Kalau yang ada pembantu (atau suami pon turut sama kerja dari rumah) yang tu insyaAllah boleh lagi nak kawal situasi kan 😊

Baiklah, kekna share ye 3 Tips yang kekna rasa pentingggg sangat untuk ibu2 bekerjaya dari rumah ni apply sama2.

=====
1- Bangun awal pagi.
=====

Bangun se awal pagi yang mungkin ( dalam jam 3 atau 4 pagi ) .

Syarat nya kene tidur awal lah ye, iaitu sebelum jam 10.30 malam dan tidur sekejap waktu tengah hari 30min-1jam (qailullah) .

======
2- Buat To-Do-List
======

Bila bangun awal , InsyaAllah banyakkkkk sangat kerja yang kita boleh buat. Yela, anak2 tengah nyenyak tido kan masa ni .😍

Oh terasa donia ni aku yang punyaaa!😁😁hihi

Ok,
Listkan dan susun jadual siap dengan masa yang di peruntukkan untuk buat kerja tu.

Boleh solat tahajud,mengaji, zikir dan berdoa juga😊 Waktu ni dipanggil waktu alpha di mana kelebihan waktu ni, doa mudah terkabul insyaallah.

Selepas setel urusan dengan Allah, boleh terus buat kerja2 bisnes .

Nak update database customer ke, blogging ke, blogwalking ke,buat copywriting untuk 2-3 hari punye marketing ke, update sales, update akaun, buat poster menarik, edit video, packing order customers ke, baca buku ilmiah dan macam2 lagi mengikut keperluan bisnes masing2.😃

Haa, tapi jangan pi follow up customer or ejen plak masa ni. Memang akan dapat blue tick ja nanti😁 tak pon bunyi cengkerik krik krik, krik krik😂hehe




=======
3- Libatkan Anak2 dalam kerja rumah
=======

Ni pula untuk waktu siang , waktu anak dah bangun or balik dari sekolah. Buat aktiviti sama2 dengan dorang .

Kalau dah bosan duk main color2 , membaca or belajar, ajak mereka buat kerja rumah sama2.

Seronok sangat tau!

Biasanya yang Ena selalu buat sama2 dengan anak2:

📌 Masak , 📌sidai baju dan 📌kemas rumah .

Lipat baju tak buat sebab part tu dah delegate pada suami 😉. Uol boleh ajak anak2 📌 lipat baju skali sama2 jugak.

Kalau nak tahu memang kerja jadi makin lambat siap tau😂hehe. Tapi takpe, enjoy ja.

Yang penting kekna nak ingatkan :

👉Tak perlu terlalu sempurna. Nak sidai baju hanger sama color ke, nak jarak antara hanger sama sentimeter ke, nak baju cantik elok tergantung macam kat butik ka🙄.

Tak perlu semua tu. Bagi anak kita belajar . Pada masa yang sama kita ajar lah tapi bagi dorang buat dulu dan PUJI usaha anak2 rajin bantu kita.

Pelajaran boleh dapat di mana2 bukan disekolah je. InsyaAllah kemahiran /kecekapan anak buat kerja rumah akan bertambah dari masa ke masa .

*****ish tak sabar rasanya nak ajar kaklong Ecah masak nasi 😝hehe

Akhir kata:

NAK SERIBU DAYA. Dan Allah pasti permudahkan urusan mereka yang sungguh2 nak capai impian dalam hidup walau sesukar mana pon kita rasa jalan kita sekarang 😊💪

Selamat mencuba ye ibu2 HEBAT !


Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix !

05:39 0 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Teruk, Mujur Ada Vivix ! |







Saya Ainul Mustafa ibu kepada 3 orang puteri yang comel, aktif membesar
.
Saya mula makan vitamin Shaklee sejak 2011 masa menyusukan anak pertama saya. Bekerja sebagai engineer yang kerap ke sana sini outstation buatkan saya cepat penat, stress.bila stress susu pun merundum.
.
Kemudian saya konsistent makan untuk hamil anak ke dua.saya ada masalah kesuburan dan 2013 saya pregnant anak ke 2, 2014 saya lahirkan anak ke 2.
.
Diuji bila sakit luka bersalin yang teruk dalam pantang.adoiii...Alhamdulillah vivix shaklee penyelamat saya
.
Saya ada masalah berat badan yang teruk.pernah berat naik sampai 70kg.
.
Konsistent buat program #detoxshakleee dan saya berjaya turunkan berat 55kg.
.
Niatnya nak turunkan lagi tapi terpregnant lagi..
.
May 2017 lahir anak ke 3 saya.
.
Jangan tanya kenapa saya suka sangat vitamin #shaklee..terlalu banyak shaklee effects
.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Sunday, 2 September 2018

Apa Nak Buat Selepas Subuh?

18:07 4 Comments

Antara pengisian selepas subuh selain mengaji dan berzikir pada Allah adalah berada dalam MAJLIS ILMU .

Ada antara kita tidak direzekikan masa untuk ke masjid waktu subuh dan join majlis2 ilmu selepas tu.

Termasuk kekna🙈 Allahuakbar.

So apa yang kita boleh buat, kita bukak je youtube ada banyakkkkk sangat tazkirah dan majlis ilmu ONLINE yang kita boleh sertai.

Tinggal nak taip ja keyword or tajuk yang kita minat nak dalami /belajar😊

Betapa power nya majlis ilmu ni, Allah utuskan setiap orang ,Malaikat sebanyaknya 70ribu untuk mendoakan nya sepanjang berada dlaam majlis ilmu.

Sebab tu bila kita join mana2 kelas ilmu ( tak kire lah ilmu dunia atau akhirat -yang penting ilmu yang baik), amek peluang untuk submit doa dengan spesifik.

Ada banyak pilihan ustaz ustazah yang kita boleh dengar/tengok di youtube.

Personally, kekna suka dengar tazkirah Ustaz dari indonesia😁

Antara nya :

Sheikh Ali Jaber
Ustaz Hanan Attaki
Ustaz Yusuf Mansur
Ustaz Muzammil Hasballah ( untuk video mengaji al Quran shj-takde ceramah or tazkirah)
Ustaz Adi Hidayat

Mereka ni lah yang kekna ulang2 dengar selalu, termasuk waktu exercise, buat kemas rumah , masak, sidai baju etc😁

InsyaAllah .

semoga bermanfaat untuk semua;)


**gambar Syeikh Ali Jaber , Imam Masjid Madinah dukung anak sulong kami Aeisya Humaira di Restoren Arab di Bangi. Beliau al Hafiz sejak kecil dan sekarang purata sebulan khatam al Quran sebanyak 10 kali, masyaAllah!. Boleh google kalau nak tahu lagi biodata beliau atau ustaz2 yang lain 😊
Tengok lah kaklong ecah masa ni. mulat kan . hehe



Saturday, 1 September 2018

Kata Kata Positif Setiap Pagi Untuk Transformasi Diri

09:34 3 Comments
Kata Kata Positif Setiap Pagi Untuk Transformasi Diri | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Apa Khabar harini?


Eh, Macam pelik pula bunyi tajuk dalam Bahasa Melayu ye. hehe


Apa apa pun, ena nak ajak kita semua untuk dengarkan video Kata Kata Positif Setiap Pagi Untuk Transformasi Diri  yang ena ambil dari youtube. Ena baru hari pertama dengar video 'positive affirmation' ni  harini, fuhh memang rasa lain macam aura dia.

Berkobar2 bak hang hihi


Bukan aura apa lah. Sebenarnya bila kita perdengarkan kata kata yang baik dan positif pada diri sendiri, satu kuasa (energy) yang positive sedang ter 'install' dalam minda dan diri kita. Sebab tu kita akan dapat rasa semangat luar biasa untuk mulakan hari. So sangat sangat bagus di amalkan se awal pagi yang mungkin ye






Haaa amacam?  dah dengar kan?

Boleh kongsikan ta k apa feeling uol lepas dengar;)


Friday, 17 August 2018

Testimoni Vivix : Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix

11:41 22 Comments
Testimoni Vivix :Sakit Urat Lepas Bersalin Hilang Lepas Amal Vivix


SAKIT URAT lepas bersalin hilang lepas amal VIVIX





Ni testimoni saya sendiri.
Masa berpantang anak kedua..tukang urut yang datang urut tu salah urut sampai saya tak boleh membuang air kecil..

Walhal sebelum tu sy ok saja..bersalin tanpa luka atau jahit .. masa diurut tu mmg dia tekan tengah dan sakit gila rasa..sampai sy kena cari tukang urut lain utk angkat balik rahim sbb tukang urut pertama dah buat sampai jatuh rahim..
Akibat dr tu badan sy tetap sakit2 walaupun lepas berpantang..abis pantang badan sy sakit dr pinggang ke bawah..

3 bulan pertama lepas bersalin setiap bulan badan sakit dan kena cari tukang urut..
Sy mula amalkan vivix selepas tu dan selepas botol ketiga sy perasan yang dah 3 bulan jugak sy x sakit badan atau pi mengurut lagi..Vivix mmg bagi testimoni ketara utk saya utk masalah sakit urat saya!



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia




Wednesday, 8 August 2018

Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 4

10:09 7 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.



Ini adalah feedback dari customer kepada ejen shaklee kekna sendiri, beliau mengambil vivix shaklee ketika berpantang (selepas bersalin):



5 Bintang untuk Vivix Shaklee keana baby tiada cirit birit, makin banyak menyusu dan luka bersalin cepat sembuh dan kering

Baby saya semakin banyak menyusu dan tiada cirit birit . saya sangat bepuas hati dan saya bagi 5 bintang untuk Vivix Shaklee kerana yang paling utama, luka bersalin saya cepat kering dan sembuh. alhamdulillah.



TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






KLIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia





Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 3

09:54 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Luka bersalin cepat sembuh iaitu 4 hari sahaja dah yakin nak duduk bersila kata Puan Diyana. beliau mengambil vivix shaklee.


Kesan czer sangat sakit tapi vivix shaklee bantu bagi sihat cepat, seminggu je dah boleh tahan kencing- Puan Diyana-





TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Tuesday, 7 August 2018

Testimoni Vivix: Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 2

08:49 4 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


17 hari berpantang dari bersalin czer dah 


Saya pun makan vivix shaklee ni, bersalin czer (secara pembedahan) . Alhamdulillah dah 17 hari bersalin tapi tak macam orang bersalin czer  (happy face)


TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering 1

08:39 2 Comments
Testimoni Vivix : Luka Bersalin Cepat Baik dan Kering | Assalamualaikum, hai. Harini kekna kongsikan pengalaman beberapa pengguna vivix shaklee yang berpuas hati dengan kesan luka bersalin cepat sembuh dan kering ketika dalam tempoh awal berpantang.

InsyaAllah dengan teknologi dalam penghasilan Vivix Shaklee ni, dapat memberikan pengalaman yang sangat manis buat ibu-ibu selepas bersalin.


Testimoni Vivix . 


Puan Irine mengambil Vivix Shaklee untuk cepatkan penyembuhan luka bersalin. Rata -rata bu bersalin mengalami isu ni iaitu luka bersalin lambat sembuh.




Pengalaman Puan Irine mengambil vivix untuk sembuhkan luka bersalin




Nak cerita pengalaman Irine kenapa consume VIVIX😊

.

Untuk Irine sendiri consume Vivix ni bersebab sebenarnya .
.
1st, Irine nak ikhtiar sembuhkan luka dalaman bersalin. Disebabkan Irine pernah bersalin ceaser masa anak pertama (Medina) dan anak kedua + ketiga Alhamdulillah dengan izin Allah dapat merasa bersalin secara normal .
.
Salah satu cara ikhtiar Irine untuk mempercepatkan luka bersalin dalaman Irine cepat sembuh adalah dengan consume VIVIX. Syukur Alhamdulillah luka bersalin Irine pun takde rasa pedih-pedih, takde rasa ngilu-ngilu .
.
Kalau untuk luka bersalin tu VIVIX ni lah paling recommend nak bagi cepat baik. Ada tak dekat sini walaupun dah bersalin 2 minggu tapi still lagi rasa sakit atau pedih mencucuk-cucuk dekat luka bersalin? Tak kisah luka bersalin normal mahupun secara ceaser. 
.
Dan, antara sebab lain nak consume VIVIX sebabkan Irine dah masuk umur 26 tahun, jadi Irine ambil langkah berjaga-jaga utk jaga kesihatan dan elakkan anti penuaan. Bak kata orang, nak elak drpd nampak TUA SEBELUM USIA😋 .
.
Tak nak lah nanti-nanti, orang cakap muda lagi tapi muka nampak tua kan . Kalau boleh nanti Medina, Hasya dan Umar dah besar, Irine nak nampak macam kakak dan adik. Hihi❤️
.
PENUAAN AKAN TETAP BERLAKU TAU. Tapi, adalah pilihan kita untuk menentukan kesihatan badan kita supaya lebih sihat, lebih muda dari usia kita. Kalau kita jaga kesihatan dalaman kita, insyaAllah kita akan menikmati kesihatan yang lebih baik itu LEBIH LAMA 😊.
.
Tak sabar nak bersalin pastu bekalan VIVIX wajib sediakan untuk ikhtiar luka bersalin cepat sembuh semula. -Puan Irine-

TERIMA KASIH PUAN SUDI BERKONGSI DENGAN KAMI




Alhamdulillah kita yang baca pon rasa terharu & turut rasa bahagia.

Jangan putus harap dalam berikhtiar ye.

Jangan give up dengan rahmat & kurniaah Allah.

Vivix tu ASBAB sahaja.

Bukan vivix yg menyembuh tanpa keizinan dari Allah;)

Tapi berdasarkan ujian klinikal dan 'landmark study' vivix mampu MEMBANTU pesakit untuk tambah baik tahap kesihatan


Tolong sebarkan dan beritahu kawan2 sanak saudara yang anda fikir mereka sangat perlukan vivix
Tak baik kita je tahu sorang sorang ;)






LKIK  untuk beli dan cuba sendiri VIVIX atau untuk hadiahkan vivix pada yang tersayang atau terus hubungi kami untuk info:


Untuk info dan order vivix Promosi  , klik wassap kekna ye.


Your Certified Shaklee Product Consultant:
Aeinna Musa / Kekna (0177172868)
Direct Wassap:
COD Bandar Baru Bangi , Kajang serta sekitar
Pengeposan ke seluruh Malaysia


DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.