Follow Us @aeinnamusa

follow my instagram

Total Pageviews

Thursday, 23 July 2015

Sangka Yang Baik-baik Saje.AssalamualaikumEna sedang tunggu giliran untuk cek up baby...sambil2 blogwalking n fb walkingTadi sewaktu schroll newsfeed fb ena..nampak status kurang positif.rasa ena dah remove/unfriend/block fb fren yg suka meluah perasaan negative di wall fb ...tp ada juga yg terlepas nampaknya tu.


Rambut sama hitam,
Hati lain2.


Begitulah perumpamaan Macam2 pesen manusia kat dunia ni..biasa kita akan judge seseorang tu dari 1st impression..baik penampilan pertama dia depan kita, baik lah dia kita fikir.Apa kata kita bersihkan hati kita dlu.Jika 1st impression positif..mungkin tak jadi masalah.


Jika sebaliknya...kita cepat2 positifkan balik impression dan fikiran kita.Contoh nampak status fb fren yg marahkan seseorang/mana2 syarikat..kita fikir  baik2. Mungkin dia tengah lapar tu. Hehehe.


Ingat tu..Allah suka pada hambaNya yang sentiasa bersangka baik sesama manusia.No comments:

Post a comment

Terima Kasih Singgah Komen di Blog Ena..

Semoga kita semua dikurnia rezeki yang banyak serta berkat dan kesihatan yang baik hendaknya

Have a nice day ahead!

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.