FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Tuesday, 31 May 2016

Promosi Ramadhan dan Raya :Alfalfa dan Shaklee Collagen Powder Mei 2016






Promosi Ramadhan dan Raya  Alfalfa dan Shaklee Collagen Powder Mei 2016 | Kira-kira sebulan je lagi kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak dan kemudian Syawal bulan kemenangan, insyaALLAH. Tak sabar kan. Ena pon tak sabar juga, semoga dipermudahkan untuk Ena berpuasa tahun ni. Maklumlah berpuasa sewaktu menyusukan 2 orang anak serentak, perlukan kekuatan fizikal dan mental juga ;)



Ok, dah ramai sangat bertanya promosi shaklee untuk Mei 2016. Walaupun beberapa Set suplimen seperti Set Hamil Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kurus dan  Vivix Twinpack dah ditamatkan promosi nya bulan ni tapi bulan special la juga kerana merupakan bulan pertama diperkenalkan set promosi terbaru iaitu Set Detox Shaklee yang akan berakhir pada Jun 2016.


Promosi Shaklee pada bulan ini adalah:


SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP)



Kelebihan Shaklee Collagen Powder :



  • Sumber Kolagen Terbaik iaitu dari sisik ikan merah laut dalam (5000m) (bebas dari pencemaran)
  • Tinggi kapasiti dan kepaduan sel yang berfungsi dalam mengekalkan kelembapan.
  • Jisim molekul yang sangat rendah dan optimum- menyerap dengan mudah dan berkesan di dalam badan kita.
  • Packaging dalam sachet (mudah di bawa)
  • Ramuan nya sangat semulajadi BEBAS dari sebarang pengawet, gula, garam, perisa, perasa dan warna tiruan
  • Mudah larut! tak perlu kacau pon takpe tau. shake2 aje;)


 Khasiat Shaklee Collagen Powder :


🌹🌸 Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan

🌹🌸 Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.

🌹🌸Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

🌹🌸Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

🌹🌸Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

🌹🌸Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

🌹🌸Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

🌹🌸Menguatkan- membantu kuatkan tulang dan kurangkan rasa sakit sendi.

🌹🌸 Menganjalkan - membantu mengekalkan otot mata supaya anjal

🌹🌸 Membantu meningkatkan fungsi otak.



BUY 6 FREE 1

Apa yang anda dapat dengan pembelian set ini?

  1. Beli 6 kotak, dapat FREE 1 kotak. 
  2. FREE 1 kotak collagen powder yang berharga RM 315.88 (harga retail)
  3. JIMAT lebih RM 100 sekotak
  4. 1 kotak untuk pengambilan sebulan, so set ini tahan sehingga 7 bulan!
  5. FREE MEMBERSHIP seumur hidup
  6. Dijemput ke Support group konsultasi kesihatan dan coaching untuk bisnes (jika mahu)






ALFALFA COMPLEX



Kelebihan  Alfalfa Complex Shaklee:


  • Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. 
  • Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi. 
  • Nama Alfalfa ni ada disebut dalam Al-Quran tau. 
  • Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. 
  • Daun yang matang kaya dengan klorofil. 
  • Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. 
  • Bahagian lain yang tak penting dilupuskan. 
  • Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.


Khasiat Alfalfa Complex Shaklee: 




  • Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. 
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – 
  • Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit. 
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol. 
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit 
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan 


Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee / Alfalfa Complex Shaklee


  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang. 
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan. 
  • Memberi kelegaan semasa period. 
  • Membantu Merawat arthitis 
  • Membantu Merawat athma 
  • Mencuci usus bagi membuang toksik 
  • Membantu membuang angin dalam badan 
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Membantu masalah keputihan pada wanita. 
  • Membesar dan menegangkan payudara. 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
  • Memulihkan urat selepas bersalin. 
  • Milk booster 
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  • Meningkatkan stamina lelaki 
  • Membantu Melegakan masalah sembelit

BUY 3 FREE 1


Apa yang anda dapat dengan pembelian set ini?

  1. Beli 3 botol, dapat FREE 1 botol. 
  2. FREE 1 botol Alfalfa Complex  yang berharga RM 104 bagi saiz L (700 biji) dan RM 57 bagi saiz S (300 biji)  -harga retail
  3. JIMAT hampir RM 100 sebotol yang saiz L
  4. 1 set  saiz S untuk pengambilan 2 bulan, so set ini tahan sehingga 14 bulan! kalau saiz L, sebotol tahan 4 bulan tau. berbaloi sangat kan.

untuk mencuba, insyaAllah Ena boleh bantu, hubungi je ena ye

Your Health & Beauty Consultant
AEINNA MUSA
+6 013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi Ramadhan dan Raya :Alfalfa dan Shaklee Collagen Powder Mei 2016.

Saturday, 28 May 2016

Promosi Hebat , Jimat Banyak Sangat, Hanya 1 Hari Sahaja! Rugi kalau Tak Grab PRE ORDER ni tau!

One Day Promotion During Shaklee National Conference 2016



Promosi Hebat , Jimat Banyak Sangat, Hanya 1 Hari Sahaja! Rugi kalau Tak Grab. | Assalamualaikum, sempena Hari Anugerah Shaklee iaitu National Conference tahun ini, promosi satu hari sahaja iaitu pada hari berlangsungnya National Conference, 28 May 2016


Promosi 4 Set Kesihatan




Set Ramadhan Shaklee

Set Detox Shaklee

Set Kurus Shaklee

Set Twinpek Antioksidan VIVIX Shaklee

🔴Set Detox
🔴Set Shape Up
🔴Set Ramadhan
🔴Set vivix twinpax


Apa anda dapat ?

🔷CABUTAN BERTUAH untuk setiap 1  set di atas ( kecuali ramadhan  perlu beli 2set)
🔷FREE MEMBERSHIP
🔷FREE POSTAGE ( vivix sahaja)
🔷HARGA AHLI.
🔷EXCLUSIVE WOOVEN BAG
🔷FREE COMPLIMENTARY SUPLIMEN ( refer pada setiap poster ye)



😍wowww😍😍😍

Promosi giler namanya ni.

Harus GRAB tau, promosi 1 hari je tapi. Selepas 28 May, sorry sayang ena tak boleh bantu dapatkan set2 ni dah😊😊

Cabutan Bertuah bagi mereka yang beli set set promosi satu hari itu

Selepas order set promosi pilihan hati anda, BERDOALAH semoga dimurahkan rezeki dan seterusnya terpilih sebagai pembeli bertuah pada 28 May 2016 tersebut;)






ok lagi skali siaran ulangan, PROMOSI INI SATU HARI SAHAJA YE iatu pada 28 May 2016 ! ;)

PLACE YOUR ORDER,



PRE order dibuka sepanjang 25-27 May 2016 ye. Kami akan bantu anda purchase set kegemaran anda pada hari kejadian (28 May 2016) dan sekiranya anda BERTUAH memenangi hadiah lucky dip tu, kami akan serahkan pada ada melalui pos juga.

untuk maklumat lanjut, hubungi ena;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Promosi Hebat , Jimat Banyak Sangat, Hanya 1 Hari Sahaja! Rugi kalau Tak Grab PRE ORDER ni tau!.

Thursday, 26 May 2016

11 Tips Tinggal Bersama Ibu Mertua

Ibu Mertua ena yang tersenyum manis & anak ena Aeisya Safiyya



11 Tips Tinggal Bersama Ibu Mertua | Assalamualaikum entry kali ni ena nak kongsi pengalaman sendiri dan beberapa tips dan panduan tinggal bersama mertua yag ena cedok dari 'sheikh' google. hihi. Semoga tips yang disajikan ni dapat memberi ilham pada pengantin baru yang akan tinggal bersama keluarga mertua / ibu ayah mertua atau pada pengantin pengantin yang memang dah lama tinggal bersama mertua ;)



Tiada salahnya dan tiada seramnya tinggal bersama mertua. Tak dinafikan, ada cabaran tinggal bersama keluarga mertua seperti aurat, 'privacy' dan tak boleh bertindak sesuka hati ikut sedap rasa diri sendiri sahaja. wajib fikirkan untuk kemaslahatan bersama ;) tapi, semua nya berbalik pada diri kita sendiri. Law of Attraction. Apa yang kita fikir, bayangkan malah apa yang kita risaukan juga akan berlaku pada kita insyaALLAH. So, fikir bayangkan yang baik baik sahaja, tak perlu risau benda2 yang tak perlu atau belom berlaku. just be positive as much as you can. ok ok ?


ok ini 11 Tips Tinggal Bersama Ibu Mertua:



#1- Ringankan Tangan Buat kerja remeh yang senang.

Contohnya bangun pagi masak air, Pastu clearkan sinky, basuh pinggan, sambil buat air panas, sambil kumpul baju kotor masuk dalam mesin basuh. Senang je kan? Buat je dulu lama lama jadi ikhlas dan seronok ;)


Ena dari awal lagi dalam mind set ni tak pernah pon fikir seram ke, susah ke, tak best ke duk dengan mertua. tiada negative langsung. Efeknya, memang poitif je la yang ena dapat. Alhamdulillah



#2- Belajar Masak dan memuji Masakan Mertua 

Ibu mertua ena memang superb masakkan nya, biasalah masakkan Kelantan meme sodap ( eh, dah macam loghat nogori lak apesal ena nih..hihi). Tambah plak ena jenis makan tak memilih. Semua ena bedal. haha. Even nasi + kicap pon ena layan. Macam ma ena tak kisah langsung menantu tak pandai masak , yang penting tak malas nak belajar. Ena percaya semua ibu mertua pon macam tu juga. dah tak wujud dah ibu mertua yang cerewet dan garang macam dalam drama tu. no worries k.

pasal masak ni, ya ALLAH sekarang lagi super duper senang nak masak tau. Resepi berlambak kat internet. Kalau tak tahu mana nak rujuk, masuk je blog INI, beribu resepi ada. Ha, ni dah dekat nak bula Ramadhan ni, cepat print resepi best best untuk di masak berbuka puasa nanti. Mesti mak mertua lagi sayang!



#3- Buat kerja tanpa disuruh 


Yang ini memang susah bagi orang yang pemalas. haha. Tapi takpe, boleh ubah. yang tak boleh berubah tu orang mati je;) Kena alert walaupun benda kecik je contoh masak nasi, (dah beriya masak lauk pauk bagai tetiba lupe masak nasi..adei) buat air, gula, garam tinggal sikit tu bagitau lah mak mertua. Nak lagi comey, tolong belikan terus tak payah bagitahu. kalau mak mertua dah siap basuh kain, cecepat la pegi sidaikan kain tu, sentiasa cari ruang untuk involve dalam semua perkara yang mak mertua tu tengah buat. walaupun benda tu kecik dan remeh, tapi kadang2 benda tu besar bagi orang2 tua ni. Kat situ diorang boleh nampak yang kita ni prihatin.


#4- Buat Kerja Sama sama


Apabila tinggal satu rumah, buat la kerja samasama. selain dapat mengeratkan hubungan silaturrahim, ia dapat memberi impak yang positif selepas beraktiviti sama sama ni. Macam ena, dulu waktu sebelum ada anak, setiap minggu ena dan ibu mertua jogging sama sama, ke pasar sama2, masak sama2, kemas rumah sama dan tengok TV sama2. Now dah ada anak, jogging dan tengok tv tu dah tak ada masa dah plus ena sekarang sibuk juga dengan aktiviti bisnes online,Memang takda masa lansung nak baca newspaper apatah  lagi tengok TV, tapi masak dan kemas tu tetap buat walau seibuk mana pon.


So, carilah apa apa aktiviti yang boleh dilakukan besama2 k. dan enjoy k!

#5- Jaga nama baik mertua 


Sama la jugak macam kita jaga nama baik mak kita sendiri. Pakaian dan aurat kena jaga. Tak Kira lah ibu bapa mertua kita ustaz utazah atau bukan, Sekarang dah tak boleh pakai seluar pendek dengan baju nampak ketiak mase sidai kain atau menyapu diberanda rumah. Jangankan mak mertua, mak kita pun tak bagi kan? Tak kiralah kat kampung ke kat bandar. waktu kat arama semua perempuan boleh la nk pakai sleeveless ke apa. kat rumah mertua jangan buat!



#6- Jangan join makcik2 mesyuarat tingkap bergossip. 



Kat bandar ke kat kampung ke, asalkan namanya surirumah dan makcik2, mestilah suka bertandang ke rumah jiran dan bercerita  macam macam. Jangan sesekali join mereka duduk bergossip dan cubalah apa cara sekalipun untuk menjauhi dan tidak terlibat dalam mesyuarat makcik2 tu semua. mujur dan syukur alhamdulillah ma dan mertua ena dua dua pon jenis yang tak suka bergaul dan bergosip kosong dengan jiran2.


#7. Jangan bercerita apa-apa ‘ketidakpuashatian’ anda terhadap mertua atau orang2 dalam rumah mertua anda. 



Jangan sesekali ringan mulut sangat nak bercerita pada jiran, adik beradik suami, ipar duai atau sesapa saja yang boleh membahayakan kedudukan anda selaku menantu yang menumpang di dalam rumah mertua. Jangan percayakan sesiapa walau baik macam mana sekalipun.


Semua tu anda mesti simpan sendiri. dan kalau nak mengadu pada keluarga anda sekalipun, jangan tinggalkan bukti berbentuk sms (takut ade yg jahat tangan pegi bace ape2 yang ade dalam enpon anda tu). dan cakap siang tu pandang2, cakap malam tu dengar2. jangan duk sedap2 mengadu dan mengutuk mertua dalam telefon, rupanya ada yang pasang telinga hahahaha…tapi rasanya anda yang sedang baca coretan di blog ena ni semua baik2 belaka dan bukan jenis kaki mengadu kan;)


#8- Jangan buat muka 



kalau ada yang buat anda marah, tak puas hati atau kecik hati. Dari memek muka kita, orang tua boleh tahu yang kita ni sedang protes secara kurang ajar. Rasanye tak susah nak kawal memek muka kan? Jelingan mata dan cebek mulut senyuman sinis tu kan boleh dikawal:-)

kalau takut kita tak perasan, pesan kat suami suruh tegur kalau kita ada terbuat;)


#9. Jangan berkira harta benda atau tenaga. 



Kadang2 hal2 kecik macam barang mandian atau makanan ringan pun boleh jadi masalah. Apa kes nak fikir banyak buat berat kepala je, niat la sedeqah. kita hidup sama, kongsilah sama2. Kan anda pun menumpang makan beras mak mertua. Bukan suami korang yang sentiasa beli beras kat rumah tu kan? So, hal kecik2 tu tak payah kira sangatla ye. berlebih kurang je, tak jatuh miskin dengan selalu bersedeqah.


10. Belajar dan Hormat Adat Resam Orang


Hak ni memang wajib la bila awak tu berasal dari utara atau selatan tanahair, tibe2 awak kahwin dengan orang pantai timur, dah tentulah banyak yang berbeza. Kata orang, masuk kandang kambing, mengembek. Masuk kandang rimau, mengaum la. pandai2 lah bawak diri kat tempat orang tu.

Sama sama asal pantai timur pun berlainan juga adat resam contoh kelantan dan terengganu. nampak macam sama kan tapi sesungguhnya memang tak sama, tengok lah loghat nya pon dah tak sama;)

11- Doa

Sentiasa titipkan doa buat ibu/ayah mertua dalam solat kita. doa lah supaya Allah sentiasa menjaga hati kita dan supaya hubungan silaturrahim dam uhkuwah dengan family mertua berkekalan hingga ke syurga.



Tips tambahan:



Tips #1 : kalo nampak mak mentua tengah sibuk kat dapo, bawak2 la offer diri nak tolong. tolong godak kuah dalam periuk pon bolehlah dari takde. tunjuk yang kita ni prihatin. jangan pura2 menyibukkan diri bermain dengan anak anda yg dah pandai wat hal sendiri. mak mertua tak berkenan!hihi, yang ni memang berlaku tau. tak percaya takpe la, apa boleh buat kan;)



Tips #2 : kalau buat kerja apa apa kat umah mertua, terutama bab masakan, amalkan petua yg mertua anda bagi. contoh kalo dia basuh sayur selai2, korang basuh la gaya tu jugak. cuci ayam ngan tepung ke, udang belah belakang buang taik ke apa ke.. jangan skip! buat je walaupon korang malas.. nanti mertua sayang kat korang…


Tips #3 : Baca: Formula Tarik Rezeki Melimpah Ruah

Tips #4 : Beri hadiah berupa wang ringgit, barang kesukaan ataupun suplimen kesihatan terutama jika kita tahu ibu or bapa mertua ada sakit tertentu seperti diabetes, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, sakit lutut dan sebagaianya.

Artikel disunting dari sini: kredit.



sharing is loving ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 11 Tips Tinggal Bersama Ibu Mertua.

Jom Beli Je Kuih Raya 2016 , Sedap Lagi Jimat Masa !



Beli Je Kuih Raya 2016 , Sedap lagi Jimat Masa ! | Assalamualaikum 😊. Dah plan ke tahun ni nak buat kuih raya apa. As for me, memang tak pernah buat kuih raya sendiri, kuih raya tunjuk je setiap tahun pon. hihi.😂



Ena nak suggest pada Rakyat Negeri Terengganu semua, offer ini khas buat anda. Buat pilihan dan teru order je pilihan pilihan kerepek dan kuih2 raya seperti di bawah;)



Tat gebuuu..tengok pun geram tau😋


~100% buttercup.
~Gerenti cukup lemak masam manis secukup rasa, insyaAllah🤗

🍍Tat gulung nenas
RM 28-50pcs

🍏Tat gulung epal
RM28-50pcs

🍓Tat gulung strawberry
RM28-50pcs

🍇Tat gulung blueberry
RM28-50pcs
🧀 Tat nenas cheese
RM28 +-45pcs


Whatsapp segera +201125200996 - Ermyzal Musa
(Cepat order sekarang sebelum close order 31Mei)

COD Ketengah Jaya, Paka, Bandar KT (Astaka lama) 😊


Bagi yang kurang suka Tat, ini antara pilihan yang ada:


BISKUT RAYA SEDAP TAK TERKATA!😋🍪🍭

☆12 pilihan biskut sedap..


menggunakan bahan yg berkualiti.pilih ajer yg berkenan di hati😉

1.Bunga Cina🌷

2.Snow Almond

3.Peanut butter

4.Choc chip🍪

5.Red pearl

6.Red velvet🍒

7.Dark choc🍫

8.Dahlia

9.Tat nenas cheese🍍

10.Telur rebus

11.Oat Chia Seed

12. Mix fruit🍇


🤗Kuantiti : 40-50 bergantung kpd jenis biskut (penuh bekas)

🤗harga RM 23 sebekas

*kecuali Snow Almond RM26, Tat Nenas Cheese RM28.

👉🏻Jom order sebelum close order 10/6/2016 😃







🙄😨Muak makan biskut raya??Hidangkan juga kerepek buat tetamu.mesti tetamu senyum lebar😄..setiap tahun tak sabar datang beraya..Jom order.


😋😋SENARAI KEREPEK RANGUP KRUP KRAPP

(Harga sepaket 500g)

1.Kerepek ubi masin-rm10

2.Kerepek ubi BBQ-rm10

3.Kerepek ubi black pepper-rm10

4.Kerepek ubi pedas kering-rm10

5.Kerepek ubi pedas basah-rm10

6.Jejari ubi-rm10

7.Jejari bilis-rm10

8.Kerepek keledek-rm12

9.Kerepek bawang-rm12

10.Kerepek ubi cheese-rm12

ok, macam mana nak order?


👉🏻Whatsapp segera
+201125200996 - Ermyzal Musa
(Tempahan kerepek tutup 4/6/2016) 🤗


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Jom Beli Je Kuih Raya 2016 , Sedap Lagi Jimat Masa !.

Kesan Detox 9/18 : Ibu Menyusu Detox Cara Sihat



Kesan Detox- Ibu menyusukan bayi juga detox juga


Kesan Detox 9/18 : Ibu Menyusu Detox Cara Sihat | Assalamualaikum. Ni testimoni dari ena sendiri. ena berkongsi dengan eluruh ahli group rahsia yang sama sama menyahut cabaran detox. Syok tau kalau buat sesuatu sama sama. Ada support group ni tak de la tersasar dari landasan orang kata. Always ada orang yang akan nasihatkan dan keep bagi semangat setiap masa. ahli group pon hampir cecah 500 orang. ramai kan. tu lagi syok tu. 


Sehingga barisan ini ditulis, ena masih menyusukan kedua dua anak solehah ena iaitu Aeisya Humaira 3 tahun 7 bulan dan Aeisya safiyya 7 bulan. Alhamdulillah, sepajang detox, dipermudahkan untuk ena. anak2 ok sangat , lawas skali. which is good sign. sebab sebelum ena join cabaran detox ni, baby hanya poo poo 3-4 hari sekali. Husband ena memang risau kalau kami tak poo poo. katanya nanti toksin dalam badan makin banyak dan banyak sampai sampai kepala dan penyakit penyakit lain pon menyusul. allahu, mintak jauh la kan.


Pasal ruam tu, ena tak risau pon sebab ada Herbal Cream yang magic tu kan. hihi




Alhamdulillah ;)



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


                                                    Baca : 9 Tips Kurus secara Alami


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 9/18 : Ibu Menyusu Detox Cara Sihat.

Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus !

Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus!


Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus ! Assalamualaikum. Kesan dari program detox Shaklee kepada Puan Fiza dan Puan Aini:


  • Badan rasa steady(serasi) dengan meal plan yang disediakan 
  • Badan rasa lebih Sihat
  • Badan dah kurus!




Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 8/18 : Badan Rasa Lebih Sihat dan Kurus !.

Beli Buku Rm2- Promosi Jualan Cuci Gudang Bookcafe.com Selagi Stok Masih Ada




Beli Buku Rm2- Promosi Jualan Cuci Gudang Bookcafe.com Selagi Stok Masih Ada | Assalamualaikum. Seronoknya masa mula-mula ena dapat tahu ada promosi di bookcafe.com.



Ini kali ketiga ena tahu mengenai promosi bookcafe. ena suka buku2 terbitan PTS di bookcafe ini. Buku yang berkualiti kertas dan gaya bahasanya. Bukan senang tau nak terbitkan hasil karya melaui jenama PTS, mereka mempunyai barisan auditor yang berpengalaman dan bijak.



Promosi kali ni  juga best seperti promosi yang lepas juga BEST sebab Rm2 tu tersangat lah murah. ni contoh buku yang dijual dengan harga RM2 sahaja:

BUku Senangnya Berpuasa dari RM19 turun ke RM2 !

BUku Urutan Mesra Buat Si Manja dari RM38 turun ke RM2 !
Ibu ibu wajib grab nih!





CARA NAK BELI : SECARA ONLINE DI WEBSITE BOOKCAFE  ( masuk link ini dan klik banner merah seperti di bawah ni ye)





Jualan cuci gudang ni Stok banyak dan TIADA HAD MASA

Februari hari tu ada borong juga masa promosi. masa tu promosi 50% je kali ni, sehingga 95% tau. Ena  ena memang suka beli buku terutama buku buku bisnes , motivasi dan buku agama.


Bagai  orang mengantuk disorong bantal lah ni.hehe


Tadi dah jalan-jalan di laman web bookcafe. Memang betul ada diskaun sehingga 95% dan flash sale buku terpilih RM 2 sahaja!!! Bayangkan ada buku hebat yang berharga hanya RM 2!yang rm5 pon banyak. Jalan jalan lah di web tu ye.

Ok, dah sangat teruja ni. Harus lah nak order jugak ni. hihi





Pepatah ada mengatakan ,
ALL LEADERS ARE READERS
BUT NOT ALL READERS ARE LEADERS


ok, jom baca buku, niat impian dan target ena untuk 2016, sebulan baca 2 buah buku..chaiyokkkk!!


;)



Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


P/s:



untuk 111 Tips Kaya Rezeki Melimpah Ruah dan Tips Bebas Hutang!


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Beli Buku Rm2- Promosi Jualan Cuci Gudang Bookcafe.com Selagi Stok Masih Ada.

Wednesday, 25 May 2016

Kesan Detox 7/18 : Buang Angin Lawas Tanda Detox

kesan detox- lawas

Kesan Detox 7/18 : Buang Angin Lawas Tanda Detox | Assalamalaikum. Petanda badan dan sistem dalaman Puan Nurul Huda sudah mengalami proses detox apabila beliau rasa lawas membuang angin dan tiada bau. yala, sayur dan buah je makan, tiada minyak dan sumber karbohidrat yang membuatkan perut tak selesa dan kentut berbau .



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 7/18 : Buang Angin Lawas Tanda Detox.

Selamat Hari Jadi Sahabatku !


Si Cantik Manis Menawan Qolbu, Wawa.
haippp, dah berpunya ni tau;)



Selamat Hari Jadi Sahabat ! Assalamualaikum, Entry ini khas buat sahabat syurga ena iaitu Puan Wawa yang menyambut ulangtahun ke 30 pada 25 May 2016. Semoga Wawa sentiasa dilimpahi rezeki yang deras , banyak serta berkat di dunia da akhirat. ena juga doakan Wawa betul betul menjadi Jutawan Dunia dan Akhirat suatu har nanti. pasti! insyaALLAH. 


10 perkara tentang Wawa yang ena kenal:

  • Kecil molek orangnya dan memiliki senyuman yang Manis macam gula
  • Super positif sangat orangnya
  • Sangat suka belajar ilmu baru termasuk ilmu bisne, agama dan ilmu mengenai kehidupan
  • Mempunyai Matlamat yang jelas untuk masa depan bisnes dan hidup nya
  • Wajah persis ibu saudara ena, Mok Teh .
  • Dulunya, kami sama2 merupaka saudaar emas yang berniaga emas secara atas talian
  • Kini, kami sama2 bakal Master Coordinator Shaklee
  • Seorang isteri yang taat
  • Memiliki personal branding yang sangat kuat dan follower yang ramai di FB , INSTAGRAM dan BLOG personal beliau
  • Merupakan pengedar shaklee yang aktif dan berfikiran jauh di bawah rangkaian Our Precious Empire. Beliau adalah founder kepada kumpulan bisnes yang hebat iaitu MME Legacy




Bergambar kenangan dengan Wawa di majlis perkahwinan adik ena.
*Sila abaikan gaya KakLong Aeisya dan Baby Safiyya.
Agaknya apa dalam kepala anak2 ena tu ye , mungkin dorang bermonolog:
'Jangan harap mama nak cover cun deoan camera'.
 kah!

Kaklong Aeisya dah macam nak berkungfu. Tak habis habis dengan egg nya tu, haha

Wawa,

Semoga ukhuwah kita berpanjangan dan kekal hingga ke Syurga Allah. Aameen


Friendship Birthday Cake Buat Sahabatku Wawa





+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Selamat Hari Jadi Sahabatku !.

Nuffnang Malaysia Jemput aeinnamusa.com ke Event Uniqlo UT X LEGO





Nuffnang Malaysia Jemput aeinnamusa.com ke Event Uniqlo UT X LEGO | Assalamualaikum. Alamdulillah Ena sangat teruja dengan jemputan dari Nuffnang Malaysia ni. bagi ena ini merupakan rezeki anak sulung ena, Aeisya Humaira yang berumur 4 tahun pada tahun ini. Kaklong Aeisya sangat minat permainan lego. tak kira brand lego or brand tiruan semua dilayannya;)



Cover cerita dari event besar sebegini merupakan cita cita setiap blogger termasuklah ena . dah lama bermimpi nak jadi blogger femes macam En Titan, Ben Ashaari, Hasrul Hassan, Cik Epal, Emas Putih, Yuyu Zulaikha, Fatin Lyana, Irine Nadia dan ramai lagi la blogger femes. kalau nak tulis semua kang sampai 3 hari tak siap entry ni. hihi. Ada antara depa ni jana income 5-6 angka atau mungkin 7 angka hanya  dari blog sahaja. MasyaALLAH, hebat bukan?




Surat jemputan melalui email:



May 2016 Newsletter
HOWDY NUFFNANGER!
What's New

Greetings Nuffnangers,

Want to scratch that shopping itch that has been nagging in your head? UNIQLO Malaysia wants to help!





Nuffnang is excited to invite you and your kid(s) (age 4-5) to be part of the exclusive UNIQLO UT x LEGO campaign!

To be a part of this campaign, you would need to attend an event organised by UNIQLO Malaysia (details as below) and deliver ONE (1) live social media update during the event and ONE (1) blogpost after the event!

Event Details
DATE: 28th May 2016 (Saturday)
VENUE: UNIQLO, One Utama
TIME: 9:30AM – 2:00PM
OFFICIAL HASHTAG: #NUFFNANGMY

Blogger Requirement
Are you a mom to kid(s) aged 4-5? We want to see you and your kid(s) at the event!

Blog Post Posting Direction
All you need to do is cover the event, share your experience enjoying the event and meeting people!

Live Update Social Media Update Posting Direction
Post a live update at the event to create hype and buzz about it!

Nine (9) first come first serve bloggers to RSVP will get to be a part of this fun and exciting campaign!

Please RSVP here: http://blog.nuffnang.com.my/XXX

Selected bloggers would be informed via your official Nuffnang account.


Confirm your attendance by 12PM, 26th May 2016.

Cheers!


Alhamdulillah,
tapi ena tak dapat terima pula tawaran ini untuk kali ini, kerana mengutamakan urusan family. insyaALLAH ada rezeki kami nextime;)

Aameen.





+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Nuffnang Malaysia Jemput aeinnamusa.com ke Event Uniqlo UT X LEGO.

Kesan Detox 6/18 : Badan Ringan, Bertenaga dan Makan Terkawal


Kesan Detox 6/18 : Badan Ringan, Bertenaga dan Makan Terkawal | Assalamualaikum. Bestnya Puan Rohaiza ni. Selepas melepasi cabaran detox 7 hari pertama tu, beliau dapat rasa perbezaan seperti:

  • badan terasan ringan
  • lebih bertenaga
  • dapat kawal makan
  • berat 
  • turun



Seronoknya kan;)

Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 6/18 : Badan Ringan, Bertenaga dan Makan Terkawal.

Kesan Detox 5/18 : Follow Program Detox, Gastrik Pon Hilang Sekali !





Kesan Detox 5/18 : Follow Program Detox, Gastrik Pon Hilang Sekali ! Assalamualaikum. Akui Fiza yang selama ini beliau mengidap gastrik. Walaupun bersahur makan nasi, gastrik tetap menyerang. 


Setelah amalkan Cara Detox  shaklee khusus untuk berpuasa, secara jujur beliau :

  • tak lapar sangat (tidak Gastrik)
  • kurang penat walaupun buat dua kerja (meniaga dan mengajar)
  • terasa perbezaan yang positif



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 5/18 : Follow Program Detox, Gastrik Pon Hilang Sekali !.

Tuesday, 24 May 2016

Kesan Detox 4/18 : Tiada Lagi Perut Buncit


Kesan Detox- tiada lagi perut buncit



Kesan Detox 4/18 : Tiada Lagi Perut Buncit | Assalamualaikum. Perkongsian pengalaman detox oleh Puan Noridzilina yang mana jubahnya jatuh meleret akibat dah kurus kesan dari detox. Puan Echa Usman pula mengaku perut dah tak buncit selepas amalkan detox shaklee way.


Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 4/18 : Tiada Lagi Perut Buncit.

Kesan Detox 3/18 : Buang Toksin Secara Selamat dan Sihat

Kesan detox- buang toksin secara sihat




Kesan Detox 3/18 : Buang Toksin Secara Selamat dan Sihat ! | Assalamualaikum.  Ena kongsikan pengalaman Siti Firdaus yang join cabaran detox hari ke 4 beliau dah mula rasa kelainan hasil dari guideline dan menu detox yang disediakan di grup rahsia kami. 3-4 kali 'flush' toksin melalui proses detox semulajadi iaitu buang air besar. 


Ena pernah ada kawan perempuan yang sampai 2 minggu tak 'membuang' bayangkan bagaimana sarat dan letihnya sistem pencernaan dan organ hati beliau nak tapis toksin yang berkitar dalam badan berkali2 sehingga 2 minggu tu. Allahu. Jangan sampai timbul penyakit baru kita sibuk dan mengubat pula padahal diri sendiri yang mengundang penyakit. CEGAH lah dari sekarang. Macam macam tau penyakit boleh datang akibat tokin terkumpul dalam badan.


so, nasihat ena sertai kempen detox kami dan rasai perubahan . Eat well, live healthily.


Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 3/18 : Buang Toksin Secara Selamat dan Sihat.

Kesan Detox 2/18 : Badan terasa Sangat Ringan !


Badan terasa ringan selepas detox hari ke 4


Kesan Detox 2/18 : Badan terasa Sangat Ringan ! | Assalamualaikum.  Ena kongsikan pengalaman Mamareen yang join cabaran detox hari ke 4 beliau dah mula rasa kelainan hasil dari guideline dan menu detox yang disediakan di grup rahsia kami. Badan jadi ringan dan perut makin kempis!



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Yang lebih penting, NIAT asal join cabaran detox ni adalah untuk kekal lebih sihat dalam jangka masa yang panjang. bila sihat insyaALLAh cantik dan cergas serta gojes;)


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 2/18 : Badan terasa Sangat Ringan !.

Kesan Detox 1/18 : Badan Bertenaga






Kesan Detox 1/18 : Badan Bertenaga  | Assalamualaikum. Kisah Seorang anak solehah yang sedang menjaga ibu yang sakit dan pada masa yang sama menyahut Cabaran Detox Shaklee. 


Dengan bantuan suplimen yang diambil sepanjang program detox ini sangat membantu beliau bertenaga dan mampu bangun se awal jam 4 pagi tanpa rasa lenguh2 badan dan kaki



Alhamdulillah



Cabaran Detox Shaklee sedang berlangsung dari April-Jun 2016. Jom sertai kami. Konsultasi eksklusif sehingga anda capai berat idaman dan unggul serta menawan!


Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Kesan Detox 1/18 : Badan Bertenaga .

Monday, 23 May 2016

Total Pageview Blog aeinnamusa.com Dah Lebih 100 000 !

Total pageview melebihi 100 000 hari ini !



Total Pageview Blog aeinnamusa.com Dah Lebih 100 000 ! | Assalamualaikum , Alhamdulillah terima kasih semua follower dan sahabat serta seluruh rakyat Malaysia kerana sudi support blog ena ( apesal macam ucapan menang award je ni. haha)



Sedikit infromasi blog aeinnamusa.com , sebab utama ena tubuhkan blog ini adalah untuk menjana income malalui perniagaan atas talian iaitu pada 2013. Tapi, blog akhirnya bersawang sebab tiada minat nak menulis pon sebenarnya. So bersawang hampir setahun juga lah. bukan je sarang labah2 tau ,rasa ena sarang gajah pon ada sekali. kah! Buktinya sahabat boleh la godek 'blog achieve di side bar kanan blog ena. 




2013: 8 entry
2014: 25 entry
2015: 294 entry
2016: target tahun ni nak achieve minima 500 entry. insyaALLAH



Pada Mei 2015, tah dari mana datang balik rasa minat dan menulis dan berkongsi kali ni lebih pada perkongsian pengalaman sendiri sepanjang bergelar surirumah bekerjaya.







Your Beauty & Health Consultant ;


+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
+6 013 357 3153
Aeinna Musa
ID Shaklee : 960982
COD Bandar Baru Bangi
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Total Pageview Blog aeinnamusa.com Dah Lebih 100 000 !.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah