Thursday, 19 November 2015

Hiduplah Untuk Memberi!!!


what you give, you get back!


Sudahkah kita MEMBERI hari ini?


Beri ilmu, wang (sedekah), masa yang berkualiti, dan perhatian dari hati ke hati terutama kepada orang yang tersayang.





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Hiduplah Untuk Memberi!!!.

Wednesday, 18 November 2015

Cara Hidup Kita, Pilihan Kita


Assalamualaikum.

Masa blogwalking tadi ena terjumpa ayat yang betul betul terkesan di hati ena.



Kesibukan ini adalah pilihan aku sendiri untuk berkongsi sedikit ilmu kepada rakan-rakan yang perlu bantuan. Teringat kata Robert T Kiyosaki bisnis abad sekarang banyakkan memberi khidmat membantu manusia lain dan akhirnya duit akan datang dengan banyak tanpa diundang. -Denaihati



Ena setuju sangat dengan kata kata penulis denaihati.com dan robert kiyosaki dan ena kaitkan dengan perniagaan online yang ena sedang usahakan ni. Beri manfaat kepada orang lain dulu barulah kita akan rasa kenikmatan memberi tu.. insyaALLAH , the more you give, the more you get.




Always do your best.
What yoiu plant now, you will harvest later

Tindakan harini menentukan kejayaan esok hari!

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Cara Hidup Kita, Pilihan Kita.

Monday, 16 November 2015

12 Perbezaan Ubat Dan Suplimen Yang Anda Wajib Tahu



Assalamualaikum


Pagi tadi sempat ena membuat sedikit kajian di internet mengenai perbezaan ubat dan suplimen. Ena agak skeptikal dengan ubat ubatan. Bukan bermakna tak pernah amek ubat tapi jika kurang sihat, ubat menjadi pilihan terakhir ena.



Ubat yang paling common di kalangan masyarakat kita harini iaitu panadol, ena sendiri terlupa bila last ambil panadol ni. Suami salu cakap kat ena, yang ena dah berpuluh2 tahun tak amek panadol..haha hyperbola je tu.Sebab hubby pon perasan juga, ena jarang ambil/mintak panadol tu.



 Mana ada puluh2 tahun,masa dekat U dulu selalu kene senggugut  , sah2 setiap bulan amek menstrual pil...waaaa..banyaknya toksik dalam badan ku!..so skang memang hari2 detoks dengan shaklee suplimen.


Cadangan Suplimen untuk detoks:

VIVIX
ALFALFA
HERB LAX
OSTEMATRIX
ENERGIZING SOY PROTEIN
PEPPERMINT GINGER PLUS
DTX COMPLEX


( please dont simply google and buy..nti salah makan, brand shaklee juga yang dipersalahkan...tanya ena apa yang sesuai untuk anda..ena komited untuk membantu.talian hayat dibuka 24 jam, hee : 013 357 3153)




Entry sebelum ni ena pernah mengulas mengenai perbezaan vitamin sintetik dan semulajadi..jangan main2 tau, walaupun both dipanggil vitamin/suplimen tapi perbezaan nya memamg banyakkk.



For sure, natural suplimen manjadi pilihan kita kan.


Jom kita lihat apa perbezaan vitamin / suplimen dengan ubat pula ni..



NoUbatVitamin  (Food supplement)
1Ubat merupakan bahan yang asing dalam tubuh kita, ia bukan sebahagian daripada tisu-tisu badan kita dan tidak juga menyumbang kepada pembinaan sel badan.Bahan berkhasiat, semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan alami beberapa kelemahan dan kegagalan fungsi organ
2Merupakan ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi badan dengan mengganggu tindakan biokimia dan proses-proses enzimBahan berkhasiat ini membantu tindakan biokimia dan proses enzim dalam tubuh kita
3Boleh menyebabkan kesan sampingan, kebanyakannya boleh kekal dalam badan. Aspirin contohnya boleh menyebabkan gangguan dalam perut, loya, gangguan penglihatan, telinga berdengung, bintik merah, gangguan penghadaman dan sebagainyaTidak menimbulkan kesan sampingan. Jika terlebih dos hanya menyebabkan gangguan sementara sahaja. Oleh kerana badan membina sistem enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ia juga bersedia menghadapi keadaan terlebih dos
4Perlu pengawasan rapi bagi mengelakkan `overdose’Ia bertindak lebih baik secara bersatu di antara satu sama lain ibarat rantaian. Malah kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik
5Baik dimakan biasanya di antara dua waktu makan bagi mengelakkan kesan saling mempengaruhi di antara satu sama lain.Boleh diambil bersama makanan. Ia lebih berkesan menyerap bersama makanan dan meningkatkan kesan penghadaman makanan
6Berkemungkinan mengakibatkan maut jika diguna secara berlebihanSelamat diambil, tiada risiko maut
7Menghasilkan kesan kepada setiap orangTidak menghasilkan kesan kepada tubuh, kecuali jika tubuh kita mengalami kekurangan vitamin tersebut.
8Bertindak cepat, secara agresif dan kita akan nampak kesan tindakan ubat dalam masa beberapa minit atau jamBertindak secara perlahan, mengambil masa yang lama untuk memberi kesan baik kepada tubuh
9Merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukan merawat punca sakit. Ia hanya menutupi kesakitan, bukan memulihkannyaMerawat terhadap punca penyakit
10Merawat kesan atau tanda-tanda sakit tetapi bukan merawat punca sakit. Ia hanya menutupi kesakitan, bukan memulihkannyaTidak perlu pengawasan rapi. Badan boleh menerima bekalan vitamin secara terhad, jika bekalan mencukupi maka ia tidak akan menerimanya lagi
11Perlu pengawasan rapi bagi mengelakkan `overdose’Orang tua perlukan lebih banyak sukatan vitamin kerana faktor kekurangan yang berlarutan serta sistem penghadaman yang semakin lemah
12Orang lebih tua perlukan ubat dalam sukatan lebih rendah kerana mereka mudah mendapat kesan sampingan yang lebih serius berbanding orang mudaVitamin mengawal badan dari terkena penyakit dengan menguatkan sel-sel dari serangan kuman bakteria dan virus serta melambatkan proses kemerosotan fungsi organ badan



Seronok tak dah tahu beza antara suplimen semulajadi  dan ubat..so lepas ni dah boleh decide kan nak makan ubat ke suplimen.



Satu ena suka nak pesan...ubat ni di ambil ketika sakit....suplimen pula PERSEDIAAN untuk KEKAL lebih sihat..bermakna di ambil SEBELUM jatuh sakit lagi.



Ena selalu ingatkan suami, kesihatan kita ni mahal harganya..tak ternilai..tapi kita tak perasan pon kan..sehinggalah kita jatuh sakit.. tak payah tunggu sakit berat2..demam je pon dah rasa beremosi dan tak best nak buat apa keje kan.nak makan pon tak lalu!



Untuk yang selalu demam dan jatuh sakit, boleh cuba nutriferon dan vitamin C shaklee..insyaAllah ena ceritakan di lain entry, pengalaman ena KONSISTEN nutriferon dan Vitamin C ni ye.


Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada anda 


Till then ;)

Tq for reading!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 12 Perbezaan Ubat Dan Suplimen Yang Anda Wajib Tahu.

Saturday, 14 November 2015

Korang Tahu Tak #7 : Siapa Doktor Pertama Yang Berjaya Membawa Pesakit Menggunakan Pesawat?



Korang Tau Tak?


Dr Shaklee menjadi Dr pertama yang menerbangkan pesawat bagi merawat pesakit dengan jarak 100 batu radius di United State.


Apa yang membuatkan beliau begitu tabah dan menghabiskan banyak duit untuk membantu lebih ramai orang? Tidak lain dan tidak bukan adalah kerana IMPIAN beliau membantu lebih ramai pesakit untuk lebih SIHAT.



Insyaallah, kita juga mampu mencontohi usaha beliau sebagai seorang umat Islam yang berjaya di dunia dan akhirat. Jom sebarkan manfaat ke serata alam!





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Korang Tahu Tak #7 : Siapa Doktor Pertama Yang Berjaya Membawa Pesakit Menggunakan Pesawat?.

9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!




MASALAH LUTUT HILANG,
BONUS KULIT CANTIK!
-----------------------------

9 tahun lepas, semasa masih aktif berBola Sepak, lutut kiri diuji dengan ACL! Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage menyebabkan lutut saya 'longgar' ; bertongkat 2 minggu tapi takut nak pegi operate..tahan-tahan bertahun biar je lutut camtu...

efeknye?



susah nk jalan jauh dan angkat barang berat sambil jalan..pasti rasa sengal dan kebas waktu malam..nak jogging atau aktif berjalan sambil bawa beg berat serta membuat beberapa aksi bersukan yang gunakan lutut, tak dapat dibuat secara kasar dan aktif.

walaupun begitu, alhamdulillah, masih ada kaki, saya gagahkan juga



Tahun 2012 saya baru kenal Collagen tapi tak consume lagi. saya mula aktif sejak Jan 14!
selepas tahu yang collagen ni diperlukan untuk kekuatan Rawan consume dan alhamdulillah, saya dapat rasakan lutut kiri jadi lebih kuat dari sebelum.



walaupun dah lama saya tak pegi checkup untuk tengok condition lutut. since saya mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, dah ckup syukur sangat terutamanya masa dukung anak saya, Faheem.



saya mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (agak-agak dalam 30kg la beban dibawa) tapi saya still steady. lutut tak gegau la kirenye. hehe

-firdhaus-


***



Kondisi Lutut Encik Firdhaus:


  • Putus ligamen all over lutut menyebabkan 80% damage 
  • lutut menjadi 'longgar'



Sebelum Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • susah nk jalan jauh
  • tak dapat angkat barang berat sambil jalan..
  • lutut rasa sengal 
  • lutut kebas waktu malam..
  • tak dapat nak jogging 
  • tak dapat aktif berjalan sambil bawa beg berat 
  • tak boleh bersukan yang gunakan lutut


Selepas Mencuba Shaklee Collagen Powder


  • rawan lutut lebih kuat
  • mampu berjalan jauh tanpa rasa sengal dilutut untuk jangka masa lama, 
  • mampu dukung anak yang berumur 6 tahun
  • mampu bertahan lama dan berjalan sambil mendukung dan menggalas beg (beban 30kg)
  • lutut tak gegau 




Alhamdulillah, ena tumpang seronok dengan kesan atau shaklee effect yang dirasai oleh Encik Firdhaus.


nak cuba Shaklee Collagen Powder untuk ikhtiar sembuhkan sakit lutut anda dan orang tersayang?


hubungi ENA, 
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 9 Tahun Derita Sakit Lutut, Kini Mampu Angkat Beban 30kg!.

Milk Booster Terhebat Di Dunia?


Assalamualaikum


Biasa kita dengar dan memang semua orang tahu, collagen sinonim dengan kecantikkan kulit kan

TAPI,

Tahukah anda collagen juga merupakan salah satu milk booster atau penggalak susu ibu.


Bukan ena suka-suka je clain tau, ini berdasarkan testimoni dari seorang pengguna. Jom kita ikuti apa kata beliau


Shaklee Collagen Powder sebagai milk booster



Banyak-banyak milk booster dalam dunia penyusuan saya, Shaklee Collagen Powder terbukti hebat. 


Kebanyakkan yang dijual secara online ifa dah cuba. Jalan buntu ditemui. Tapi dengan Shaklee Collagen Powder, seawal 5 hari dah nampak kesan.


Kalau yang dalam pantang of course lagi cepat kesannya. Saya cuba semasa baby dah 5 bulan.


-Puan Mazlifah-


Selain sebagai milk booster, gabungan Vita C dan Vita E serta Collagen Powder memberi effect yang superb kepada kecantikkan wajah dari dalam dan luar.

Alhamdulillah

ena kira, ini berita gembira buat ibu-ibu yang mencari solusi untuk ikhtiar menambah susu badan buat anak-anak tercinta.


nak cuba Shaklee Collagen Powder hari ini?

insyaALLAH ena bantu dan bimbing anda,

ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Milk Booster Terhebat Di Dunia?.

Friday, 13 November 2015

Dari Universiti Jalanan ke Planet Jutawan

Koleksi Terbaru Buku Motivasi Bisnes

Assalamualaikum


Alhmdulillah syukur, hari ni teruji..Allah ujia kita untuk naikkan tahao keimanan kita tapi dengan syarat kita redha dan sabar hadapi ujian;)

Tak ada lah ujian apa pon,  terasa kalut sikit je harini.. maklumlah anak baru masuk dua ni tak berapa manageable lagi masa..hehe.

Tapi apa pon, hidup mesti diteruskan...fighting!


Diap dapat kad ucapan dan signature dan nama penuh ena lagi

Mood bertukar jadi super happy apabila bahan bacaan ena ni sampai tadi..


Alhmdulillah..yang lebih mengujakan, siap ada kad ucapan terima kasih atas sokongan, signature penulis dan nama penuh ena  tertera di helaian pertama buku hebat ini.



Bestkan..signature ni sebagai kenang kenangan ;)




Kad ucapan dari penulis

Bahagian belakang kad ucapan




Tu saje nak kongsi kali ini.

Kalau berminat nak beli boleh la hubungi fb  Mohd Nor Hafiz atau Hajar Yahya ye


Dah lama sangat tak membaca sejak anak dua ni..hee.


;)

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Dari Universiti Jalanan ke Planet Jutawan.

Sahihkah Apa Yang Kita Sebarkan?

Dapatkan kepastian sebelum sebarkan

Assalamualaikum.

Alhmdulillah  syukur hari ini masih diberi kesempatan untuk menikmati hari yang super positif.

Apa yang ena nak kongsi dalam entry kali ini adalah berhati hati menyebarkan berita.

Di facebook misalnya terlalu banyak fitnah tersebar...ada fitnah, ada umpatan, ada yg buka aib sendiri, ada yg bukak aib suami dan keluarga..Allahuakbar...tu semua ada bahagian saham akhiratm tak takut ke??

Walaupun kita rasa sesuatu berita tu seolah2  betul...seolah2 je..pada fikiran kita yang terbatas ni..macam logik je..macam betul je..

No no no k
A BIG NO!

Dapatkan kepastian dari orang yang sebarkan atau dari ilmuwan yang kita kenal.

Alhmdulillah, ena berkesempatan menghubungi salah seorang anak murid Tn Guru  Harun Din untuk bertanya kesahihan doa ketika sakit seperti di screenshot di atas.

Ingat ye,

Bertanya sebelum sebarkan.

Semoga bermanfaat!


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Sahihkah Apa Yang Kita Sebarkan?.

Giveaway Simple by cik akak & sponser

Giveaway Simple by cik akak & sponser


Syarat Penyertaan : 

  • Follow Blog
cik akak  kathyrbain | syamimi  | wawa I Farah Arina | Salina Johari  | Ainul Aqma JMbelog  | Lorongcinta | Duniakita  | Arra |
  • Likes fanpage -  JMbelog I cik akak I cinta itu indah | Ainul Aqma 
  • Follow facebook - cik akak I JMbelog I Salina johari
  • Follow Instagram & Twitter - JMbelog I JMbelog I Salina johari I Farah Arina | Ainul Aqma | Arra 
  • Masukan link blog ini dalam senarai bloglist anda : http://kathyrbain.blogspot.my/
  • Buat entri bertajuk "Giveaway Simple by cik akak & sponser"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 13.11.2015 - 22.11.2015 [10 hari]
  • Giveaway tamat 22.11.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui Nombor Cabutan Bertuah
Perhatian : Bagi syarat likes fanpage, follow facebook, Instagram & twitter peserta wajib follow setiap syarat sekiranya peserta ada akaun yang dinyatakan dalam syarat yang telah cik akak senaraikan. 

Sekiranya peserta tidak mempunyai akaun tersebut, peserta tak perlu ikut syarat yang dinyata. Apa yang penting kejujuran anda sebagai peserta giveaway. 

Follow blog wajib...tiada kelonggaran isu follow blog....semoga giveaway ini berjalan dengan lancar......

copy & paste coding ini dalam post entri anda...



Hadiah Giveaway

  • cik akak - Cash RM50.00 x 2 pemenang 
  • KathyRbain - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • Syamimi - Cash RM5.00 x 2 pemenang
  • Wawa - Topup RM10.60 x 2 pemenang
  • Farah Arina - Topup RM10.60 x 1 pemenang & Topup RM5.00 x 1 pemenang
  • Salina Johari - Cash RM10.00 x 2 pemenang
  • Ainul Akma - Topup RM10.60 x 1 pemenang
  • JMbelog - Topup RM10.60 x 5 pemenang
  • Lorongcinta - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Duniakita - Topup RM5.00 x 2 pemenang
  • Arra - Topup RM10.60 x 1 pemenang

Ilham giveaway copy & paste coding - Rujuk Entri Kak Mialiana


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Giveaway Simple by cik akak & sponser.

Thursday, 12 November 2015

Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!





Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.



Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih deh terkupas.



Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi.
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.



Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.
Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.



Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.



Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur.



Inilah yang dinamakan #shakleeeffect!


-Encik Hafez-



Shaklee Effect daripada Vivix dan Shaklee Collagen Powder kepada Encik Hafez:



  • Kulit lembab dan berseri. 
  • Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. 
  • Garis halus kat bibir dah kurang,
  • Pipi saya nampak lebih anjal.
  • Kulit tampak halus,
  • Kulit wajah menawan dengan cara yang sihat








Alhamdulillah, memiliki kulit wajah yang cantik menawan sihat dan berseri bukan sahaja idaman perempuan tetapi juga lelaki.


Namun, suka ena nak ingatkan, dalam keterujaan kita untuk tampak cantik menawan dalam masa yang pendek, janganlah mengambil jalan mudah dengan memilih produk-produk yang mempunyai bahan yang merbahaya yang akhirnya merosakkan kulit wajah dalam jangka panjang.


jom cantik dan menawan dengan suplimen semulajadi Vivix dan Shaklee Collagen Powder


hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atupon order ye


Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Pengakuan Lelaki - Tak Sampai Sebulan Kulit Yang Berjerawat , Kusam dan Kering Bertukar Menjadi Lembap Berseri serta Anjal!.

Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu

Diabetes cepat sembuh dengan asbab Vivix



Assalamualaikum


Nak share satu testimoni yang ena fikir sangat berguna terutama masalah diabetes sangat meruncing
di Malaysia ni.

***

Ni kisah mak mertua sepupu oyun yang dah lama menghidap diabetes..Diabetes dengan luka memang tak dapat dipisahkan..bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik..


yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti..biarlah penat jerih mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya..kalau infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu!


(Rujuk gambar di atas)


Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu...lukanya asik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutupnya..so..memang kene rajin jaga...dekat 2 bulan jugakla dengan luka terbuka tak baik2..



Bulan Ogos 2014, sepupu oyun nak try dengan Vivix..lepas seminggu, ALLAHUAKBAR, tertutup terus kulit tu! Punyela lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu...tak tutup2...lega kan bila takde luka terbuka yang boleh mengundang lebih banyak bahaya tu...



Untuk mereka yang ada family #Diabetes mesti faham perasaan ni...tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat..



Alhamdulillah..cousin repeat order #Vivix lagi..Siap double order dengan pakcik lagi tu..katanya pakcik pun nak try vivix yang amazing ni jugak!



-Puan Oyun-

***


Testimoni Vivix kepada pengidap diabetes ini iaitu saudara Puan Oyun,

  • Luka lambat sembuh iaitu 2 bulan,
  • Selepas mengambil Vivix, alhamdulillah  hanya SEMINGGU sahaja luka SEMBUH!



alhmdulillah Vivix sebagai asbab yang MEMBANTU mempercepatkan proses penyembuhan luka diabetes.

anda ingin mencuba Vivix?


atau ingin menghadiahkan kepada orang tersayang yang mengidap diabetes?


insyaALLAH ena boleh bantu konsultasi pengambilan yang BETUL.


hubungi ENA untuk pertanyaan atau tempahan,

Your Health Consultant
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Luka Diabetes Sembuh Hanya Dalam Satu (1) Minggu.

Rahsia Kulit Cerah dan Tona Sekata Dengan Cepat





---------------------------
Bertalu talu WhatsApp dari kengkawan tanya soalan paling femes harini.


"VIVIX tu rasa dia camne? Best ke?"


Jawapannyaaaa...ialah....Of coz BEST! Rasa cam mix berry anggur. Kadang kadang rasa cam Ribena pun ye jugak. Sebab tu tak kisah makan camtu je. Ada certain orang campurkan sesudu VIVIX dalam air masak. Naddy lagi suka telan camtu je. Huhu


"Berapa lama tahan??"


Kalau ikut pengambilan sesudu kecil sehari VIVIX sebotol boleh tahan 2 bulan.


"Sure ke elok untuk badan?"


Lepas start consume VIVIX, badan rasa segar semacam tau. Takde lesu lesu badan. Plus tona kulit bertambah sekata and cerah dengan cepat! Lagi cepat effect dari #ESP (but still my favorite gak!)..Kalau agak tak berkesan I takmau share ngan korangg tauu. And ada banyak testimonials customer yg ade penyakit kronik macam stroke and kencing manis dah dapat result yang memberangsangkan lepas amalkan Vivix tau..


Ape lagi. Rugi sape pikir panjang..bek try dulu

-Nurul Nadia-



Kesan Puan Nurul Nadia selepas menagmbil Vivix:



  • Badan rasa segar 
  • Badan cergas
  • Tona kulit bertambah sekata 
  • Kulit cerah dengan cepat
  • Ikhtiar alternatif kepada pesakit kronik dan kencing manis




Alhamdulillah, Puan Nurul Nadia dah merasai kesan hebat dari Vivix



Anda mahu cuba?

atau mahu hadiahkan pada yang tersayang?

insyaALLAH, ena boleh membantu

jangan segan silu hubungi ena tau



Your Health & Beauty Consultant,
ENA
013 357 3153



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Kulit Cerah dan Tona Sekata Dengan Cepat.

Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi





Assalamualaikum

apa yang ena suka pada blog Afidah Azmi adalah header blog beliau. Suka sangat color header tu;) Tenang dan sejuk je tengok.




KLIK BANNER UNTUK JOIN YE.

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Bloglist Dec 15-Jan 16 By Afidah Azmi.

Wednesday, 11 November 2015

Segmen Tambah Follower Instagram



Assalamualaikum

siapa ada INSTAGRAM angkat tangan sikit.

ok good, 

kalau ada, jemput la FOLLOW IG ena..klik je badge di bawah ni ye:


Instagram




tenkiu sudi jadi my fren di blog dan IG,

salam ukhuwah dari ena ;)


now, jom meriahkan GA ni, caranya, KLIK JE BANNER DI ATAS.






Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Tambah Follower Instagram.

Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik

Assalamualaikum


Antara tips SEO yang biasa digunakan di kebanyakkan blogger adalah meletakkan URL di akhir setiap entri blog.



Link tajuk entri keluar secara automatik pada setiap post.



Cara traditional atau cara biasa adalah menaip semula tajuk entri dan linkkan secara manual .


Meh ena tunjukkan cara mudah nak letak link tajuk entri di setiap entri secara automatik atau tanpa menaip nya semula.


STEP 1


klik DASHBOARD >> TEMPLATE >> EDIT HTML >>   (klik cursor dalam template html dan tekan keypad 'ctrl' dan 'F' secara serentak) taip/copy je  '<data:post.body/>' kemudian paste di dalam kotak search pada template html .


STEP 2


Copy & Paste kod di bawah selepas word  ....photo floats -->


Terima kasih kerana membaca <a expr:href='data:post.href' expr:title='data:post.title'><data:post.title/></a>.



Follow Step 1 and 2 ye.


Klik PREVIEW TEMPLATE, bila dah puas hati, boleh lah SAVE TEMPLATE ye


kalau jadi, sila lah letak link pada komen dan jemput share untuk manfaat kawan-kawan blogger lain.

dan kalau tak jadi, tinggalkan komen juga . Kita sama-sama buat trouble shoot;)



Selamat mencuba!





Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips SEO : Cara Mudah Letakkan Link Tajuk Entri di Akhir Entri Secara Automatik.

Tuesday, 10 November 2015

Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !





Sebelum ni Ainur dah setahun pakai cermin mata sebab rabun + silau. Masa register Member Shaklee, bonus bulan 1st Ainur consume Vitamin C + Omega Guard (sumbangan my friends) terus hilang rabun dan silau Ainur.


#ShakleeEffect sangat sebab Ainur consume Vitamin C sebab nak tingkatkan imunisasi Ainur sebab Ainur mudah diserang demam yang berpanjangan sehingga melarat ke 2 minggu.


 Dan setiap kali demam tu lah Ainur kena ambil darah. Sebulan sekali Ainur akan demam. Fuhhh! Memang low betul imunisasi. Sabar jee lah



So untuk Omega Guard tu kebetulan my friends bagi. Alhamdulillah. Bila Ainur google, wahhhhhh! Banyak ni kelebihannya. Antara yang paling best adalah berat badan turun bertingkek2


Heeee.
Terasa sangat peha semakin kecil, dan selulit pun berkurangan dan of course semakin cergas selepas pengambilan 2 supplement ni.


Alhamdulillah. Bnyak perubahan yang berlaku masa tu. Lagi-lagi bila dapat tanggalkan cermin mata selepas consume selama 1 bulan. Weeee! Kemain happy lagi. So Ainur just pakai spect only one year sahaja

-Puan Ainur-

****


Kesimpulannya, Puan Ainur hanya pakai spek selama 1 tahu sahaja iaitu selepas pengambilan Vitamin C dan Omega Guard shaklee. Antara effect lain yang dialami Puan Ainur ialah:


  • rabun dan silau hilang
  • imuniti meningkat
  • berat badan turun
  • peha semakin mengecil
  • selulit berkurangan
  • semakin cergas



Seronoknya, baca perkongsian Puan Ainur ni, kita turut teruja skali kan. Apa taknya, leceh tau pakai spek. Nak pakai contact lense lagi lah leceh.hihi


so, anda nak cuba 2 suplimen hebat ni?

jangan malu segan, hubungi health consultant anda hari ini juga, tambahan pula, bulan ni ada PROMOSI VITA C tau

Ena,
013 357 3153
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Ambil Vitamin C untuk Imunisasi, Tiba-tiba Rabun dan Silau Pon Hilang !.

Monday, 9 November 2015

21 FB Group Blogger, Untuk Ping Entry Anda!


Assalamualaikum

Ena kongsikan 21 facebook group yang ena selalu singgah untuk tepek entry blog ena;)

sila join group2 di bawah ni ye:





  1. BLOGGER ZONE
  2. KELAB BLOGGER
  3. KAWAN BLOGGER
  4. BLOGGER KAMPUNG
  5. KELAB BLOGGER SAHABAT QUE
  6. BLOGGER 1 MALAYSIA
  7. BLOGGER TERHEBAD
  8. BLOGGER PING
  9. KELAB BLOGGER WILCHA
  10. MR. AND MRS BLOGGIE
  11. GENG BLOGGER GEDEK
  12. BLOGGING PARADISE
  13. DENAIHATI NETWORK
  14. KELAB BLOGGER BELIA
  15. KELAB BLOGGER ENCIK TITAN
  16. KELAB BLOGGER EMAS PUTIH
  17. KELAB BLOGGER MALAYA
  18. BLOGGER MELAYU
  19. BLOGGERS MALAYSIA
  20. EX-TREAM BLOGGER
  21. BLOGGING CIRCLE
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 21 FB Group Blogger, Untuk Ping Entry Anda!.

Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!

Testimoni jerawat semakin pudar dan hilang oleh Puan Nadiah Othman.


Assalamualaikum


Perempuan memang sensitif dengan jerawat di muka. Percaya tak kalau ena kata, jerawat pada wajah mengurangkan keyakinan diri? hanya yang merasa je tahu hakikat ini;)


Jadi tidak hairan lah wanita-wanita yang mengalami masalah jerawat di luar sana sanggup berhabis ratusan malah ribuan ringgit untuk kelihatan cantik,cerah dan yang penting, bebas jerawat!


Suka ena nak share dengan uols, satu testimoni hebat dari Puan Nadiah, bagaimana beliau hilangkan masalah jerawat yang beliau alami sejak 10 tahun lepas. Lama kan 10 tahun tu.


****

Puan Nadiah Othman:

Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,


dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.


Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.


Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.


(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)


Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak


konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia.

****



Alhamdulillah, Puan Nadiah memilih untuk cantik dengan suplimen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat. Secara ringkasnya, beliau mengambil:


1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder



anda nak cuba?

boleh,

ready stok di Bandar Baru Bangi. 

hubungi ena untuk sebarang pertanyaan atau tempahan,


ENA,
0133573153

konsultasi terbaik cara pengambilan suplimen yang betul dan berkesan dari ena khusus buat anda!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Hilangkan Jerawat Teruk Sejak 10 Tahun Lepas. Bonus -Wajah Makin Glowing!.

Sunday, 8 November 2015

Promosi November 2015- Vitamin C, Vita Lea for Children dan VIVIX MURAH lagi BERKUALITI!



PROMOSI #1 : SUSTAINED RELEAS VITA C 500mg


1.1: BUY 6 FREE 1 
1.2 : BUY 2 GET 5% OFF



KLIK GAMBAR UNTUK BACA LANJUT MENGENAI VITA C SHAKLEE


Beli 1 RM 92.50

Beli 2 RM 175.75 (jimat 5%!)

Beli 6 PERCUMA 1 botol (jimat RM92.50!)

Nak jimat lagi? Jadi ahli, caranya klik sini.



PROMOSI #2  - BUY 2 VIVIX GET 5% OFF



Promosi November, beli 2 botol vivix dengan DISKAUN 5%


Apa lagi yang anda dapat?



  • TOTAL PENJIMATAN  untuk set  promosi ni ialah RM 400 lebih!
  • Diskaun 5% setiap botol vivix ( dikira dari harga ahli tau!..so set lagi murah dari harga member)
  • Harga set ini ialah RM 956.65 (harga runcit/harga bukan ahli)
  • Layak menikmati HARGA AHLI iaitu 20-30% DISKAUN per item.
  • CASH REBATE bernilai hampir  RM 40! akan dikreditkan terus ke akaun milik anda;)
  • FREE postage ke seluruh negeri di Malaysia
  • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
  •  Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)

PROMOSI #3: BUY 3  FREE 1 VITA LEA FOR CHILDREN




Promosi  Shaklee,  beli 3  dapat 4 botol Vita Lea  for Children





Promosi #3 ialah BELI 3, DAPAT 4 botol Vita Lea for Children . 


Apa lagi yang anda dapat?



  • Set promosi ni JIMAT sehingga RM188 !

  • Dapat FREE  1 botol Vita Lea for Children yang berharga  RM 117.66 sebotol
  • 1 botol tahan sehingga 2 bulan!
  • Harga set ini ialah RM 352.98 (harga runcit/harga bukan ahli)

  • Daftar sebagai ahli dan total PENJIMATAN untuk set ini ialah RM282!
  • Excess percuma ke Enam (6) support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
  • Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes ( the best home based bussiness)



BESTNYEEEE PROMO BULAN NI!! 



Aah, best sangat2 kan.tengok tang PENJIMATAN tu tak tahan tu..yela, kita nak sihat..pada masa yang sama nk BERJIMAT juga kan..


So, uols better GRAB  promo bulan ni cepat2.  kesihatan MAHAL harganya..jangan sambil lewa atau berkira bab kesihatan diri,ibu bapa dan anak2 tau!







kalau nk tanya apa2 atau tempahan set promo terJIMAT ni, pm je ena k.



kalau nak berjinak2 dengan bisnes pon boleh pm ena..sama2 kita menjana income sampingan at least 4 angka sebulan..



KLIK untuk PROMOSI 2015



Your Health & Beauty Consultant


013 357 3153

013 357 3153

013 357 3153

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Promosi November 2015- Vitamin C, Vita Lea for Children dan VIVIX MURAH lagi BERKUALITI!.

    Tips : Cara Back up Conversation di Whatsapp

    Assalamualaikum


    Sebagai seorang usahawan online, perkara biasa kita sering hadir kelas2 online di whatsapp kan.
    Jadi, ena nak kongsi cara bagaimana kita boleh simpan ilmu2 dari kelas online di whatsapp ke email kita sendiri.


    Untuk pengguna iphone, mudah saje, klik email di group info,klik email chat seperti di pada gambar bawah ni. Kemudian  follow je arahan seterusnya. mudah sangat.





    Untuk pengguna  android pula, klik 3 titik di atas kanan ,  pilih MORE kemudian klik EMAIL CHAT. ikut je arahan seterusnya ye. LIhat contoh pada gambar di bawah.










    mudah kan?



    so tak perlu risau lagi conversation di whatsapp akan hilang macam tu je terutama ilmu-ilmu yang penting. Simpan je kat email, insyaALLAH bila2 masa kita boleh rujuk  balik.



    semoga bermanfaat!


    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Tips : Cara Back up Conversation di Whatsapp.

    Saturday, 7 November 2015

    4 Konsep Perniagaan Paling Berkesan





    Suka ena nak berkongsi dari kaca mata eorang usahawan sama ada online atau offline. Orang bisnes ni, kergantungan kepada Allah adalah 200%. Apa pon strategi perniagaan gaya barat yang kita laksanakan, kita WAJIB hadikan Allah dalam setipa perilaku kita.


    Jadi, ena kongsikan poster KONSEP PERNIAGAAN PALING BERKESAN ni:

    1. Strategi Utama : solat di awal waktu
    2. Marketing Plan : Solat dhuha setiap hari
    3. Investment : Sedeqah
    4. Bisnes Plan: Jaga dan penting aurat




    dan yang terakhir..jangan lupa untuk kita entiasa BERTAWAKKAL (serahkan urusan kita 200% kepada Allah) dan BERDOA!



    اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ ٍ
    Dari Abu Hurairah r.a katanya bahawa Rasulullah SAW bersabda: 


    "Saat seseorang hamba paling dekat dgn Tuhannya adalah ketika sujud, oleh kerana itu perbanyakkanlah berdoa ketika sujud."


    ( H.R Muslim, hadis No. 1428 - Riyadus Solihin jilid 2.)



    semoga bermanfaat
    selamat beramal

    dan

    goodluck semua usahawan dunia dan akhirat!
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca 4 Konsep Perniagaan Paling Berkesan.

    Segmen Carik Bloglist Blog Encik Kidal


    harini hari terakhir baru daku berkesempatan nk join..haha


    ok uols, jom  support sahabat kita ni. KLIK BANNER UNTUK JOIN ye


    tag: 

    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Segmen Carik Bloglist Blog Encik Kidal.

    Thursday, 5 November 2015

    Sumber Kalsium Semulajadi







    Assalamualaikum


    Perkenalkan suplimen feveret ena. dari sebelum pregnant, masa tempoh hamil dan sekarang tengah berpantang pon memang hari-hari ena amek. tak boleh missed tau. kalau missed rasa tak keruan je..cewah.


    Kalsium amat penting untuk menguatkan tulang dan gigi. Kalsium juga membantu
    mengurangkan kekejangan otot, mengurangkan magrain dan membaiki stimulasi urat saraf.


    Siapa perlukan kalsium?

    •  Ibu mengandung
    •  Ibu berpantang
    •  Mereka yang sering sakit kepala dan migrain
    •  Mereka yang sering mengalami senggugut
    •  Mereka yang letih bekerja dan sentiasa lenguh-lenguh di bahu dan belakang badan
    •  Mereka yang menghadapi masalah sendi
    •  Mereka yang mementingkan kesihatan

    ok jom kita kenali tablet kalsium dari shaklee ni iaitu Ostematrix.


    Shaklee Ostematrix Membekalkan :


    1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.


    2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.


    3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium.


    alhmdulillah, kalsium yang ena ambil mempunyai khasiat magnesium dan vitamin D sekali. kalsium anda bagaimana?


    berminat untuk mendapatkan kalsium shaklee?


    ena boleh bantu anda;)
    013 357 3153
    Read More »
    Terima kasih kerana sudi membaca Sumber Kalsium Semulajadi.

    DISCLAIMER

    Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.