FOLLOW ME

''Ya Hayyu, Ya Qayyum, dengan rahmatMU daku memohon pertolongan. Baikilah, perelokkanlah seluruh urusanku dan urusan keluarga serta sahabat2 ku dan janganlah Engkau serahkan diri kami ini kepada kami walau sekelip mata''

Aameen

Tuesday, 12 May 2015

Cara Kuruskan Badan Dengan Hanya Minum Air
























Assalamualaikum

Bismillah..



Harini nak share ilmu mengenai khasiat air putih dalam membantu kita mendapat berat idaman



Amalan minum air putih bertujuan mengelakkan badan kita terhidrat atau kekurangan air. Tapi tak ramai yang suka minum air putih betul?




Jangan terkejut, memang ada kajian saintific yang membuktikan bahawa AIR DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN.


Saintis Dr Batmanghelidj menjelaskan bagaimana air berfungsi dalam proses kurus, dalam buku beliau berjudul:


“You Body’s Many Cries For Water: You’re Not Sick, You’re Thirsty” and “Obesity, Cancer And Depression: How Water Can Cure These Deadly Diseases”.





Jom ena kongsikan empat sebab mengapa air minuman dapat bantu mengurangkan berat badan:






1. Minum Air Mengurangkan Kelaparan



Otak kita tidak dapat menafsir 'dahaga'. Apa yg berlaku ,isyarat  lapar dan dahaga adalah sama.


Biasanya, jika lapar kita akan makan kan..maksudnya kita akan 'capai' makanan dulu dan bukannya air..


Bahaya ni!


Sebab anda boleh makan LEBIH BANYAK dari apa yang diperlukan badan


So, pastikan badan benar2 terhidrat ( cukup air) jadi, setiap kali rasa lapar, kita memang benar2 lapar dan bukannya dahaga. Penting untuk kita tahu bila masa kita benar benar lapar iaitu di mana waktu badan perlukan kalori untuk penghasilan TENAGA. JIka sebaliknya , makanan yang diambil akan bertukar menjadi LEMAK!



Ada kes di mana, situasi 'lapar' pada mulanya bertukar menjadi kenyang hanya selepas minum air sahaja...tu maksudnya  kita dahaga dan bukannya lapar;)




2. Air Memberi Tenaga yang Tiada Kalori kepada Otak



Otak kita adalah daya penggerak utama pengambilan cecair dan otak adalah organ yang paling banyak mengandungi cecair berbanding bahagia badan lain.


Jadi otak akan menerima impak (terhidrasi) terlebih dahulu jika berlaku kekurangan air di dalam tubuh


Selain glukos, air merupakan sumber tenaga kepada otak ( tenaga hidroelektrik yang terjana dari proses air merentasi membran plasma.,.teringat ena masa belajar dan mengajar subjek biologi SPM..hehe..tiada kalori terlibat dalam tenaga yg dijana oleh air;)


Oleh kerana sebahagian dari TENAGA otak berasal dari air, ia akan 'meminta' LEBIH air sekiranya badan kita sedikit terhidrasi.

 Tapi,

kita tidak dapat membezakan lapar yang betul2 dengan lapar yg sebenarnya adalah HAUS. So, kita pon makan la kan.


Sudahnya, otak dapat lebih makanan instead of AIR.


Ye, otak memang akan gunakan makanan yang kita ambil tu untuk diproses menjadi TENAGA tetapi,otak kita kecik je..so lebihan makanan tadi akan ditukar menjadi LELEMAK!


So, dah nampak kan??

kaitan lemak dan air dalam badan ni.


Solusinya, kalau lapar, SILA MINUM AIR DULU..kalau still lapar, baru lah ambil makanan k



3.Air Mengaktifkan Enzim Pembakaran Lemak dalam Badan





Pemecahan lemak bergantung kepada kuantiti air.

Enzim pemecah lemak dipanggil lipase.



Ibaratnya begini;

LEMAK = dinding batu bata
LIPASE= pahat yang menghilangkan batu bata satu persatu


'Batu bata' ini yang akan bebas bergerak di seluruh badan untuk membakar lelemak bagi menghasilkan TENAGA.


Lipase memerlukan air dalam bekalan yang baik untuk bekerja dengan baik.

Lemak + air + Lipase = Asid Lemak


Asid Lemak adakah unit2 kecil lemak dan saiz nya efisen untuk di serap ke dalam sel2 badan untuk digunakan sebagai TENAGA.

Semakin banyak AIR, semakin mudah ASID LEMAK diserap ke dalam sel2 badan dan makin banyak ia ditukarkan kepada TENAGA


 atau dengan bahasa yang lebih senang difahami, semakin mudah LEMAK TERBAKAR!

Lelemak habis terbakar makan KURUS lah impaknya!;)

seronok bukan?





4. Minum Air Meningkatkan Tahap Tenaga



Ok, cuba bayangkan pokok yang kelayuan kekurangan air..daun dan batang menjadi lembut dan lemah.. lepastu bayangkan pula pokok yang sama TERHIDRAT  ( diberi air yg cukup) , daun dan batang kembali SEGAR kan.


Sama juga lah dengan badan kita ni.


Apabila badan anda TERDEHIDRAT (kurang air), air akan keluar dari ambil dari sel-sel anda untuk menjaga peredaran dan fungsi sistem dalam  tubuh kita yang optimum.


Akibatnya sel akan 'mengecut' dan seluruh badan akan mejadi lemah tidak bertenaga.


Masa yang paling penting untuk minum air adalah apabila bangun kerana kita sedang mengalami
dehidrasi ketika itu


Pastikan minum segelas air putih sebelum minum apa-apa ' dehydrating drink'  seperti kafein.

Dan dalam sehari, kita dinasihatkan untuk minum sekurang kurang nya 8 gelas air putih atau 2-3 Liter air.


Jika nak CEPAT KURUS,  ena nasihatkan ambillah 4 Liter air sehari ye;)

Dengan meminum jumlah ini kita akan menjaga otak dari terhidrat dan  rasa lapar yang kita alami adalah lapar sebenarnya, bukan HAUS.




Till then,

Ikhlas berkongsi,




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Cara Kuruskan Badan Dengan Hanya Minum Air.

Monday, 11 May 2015

Tips Murah Rezeki



Assalamualaikum


Ena nak share sesuatu yg ena rasa sgt2 memberi manfaat pada PENGAMALNYA.
Dapat dari grup telegram bisnes tadi..alhmdulillah.


Semoga bermanfaat dan sebar kan kebaikkan seluasnya le serata alam!
************************


Maksud REZEKI
- kasih sayang
- kewangan
- kesihatan
- ibadah
- masa lapang ( ni ena yg tambah)


✅ Nak dapat income RM50,000 sebulan wajib SEDEKAH 10% dlm RM5000 bulan tu baru Allah bagi RM50,000


✅ Lepas solat sedekahkan Al-Fatihah pada mak ayah.. Call mak setiap hari.. Mintak maaf dgn mak.. Mintak mak redha dgn apa yg kita buat..


✅ Nak rezeki melimpah ruah.. Bukak tabung-tabung berikut:

1. Tabung Zakat
2. Tabung Sedekah
3. Tabung Wakaf
4. Tabung Infak


**pergi pejabat zakat berdekatan.. Tanya terus dengan dorg camne nk bukak tabung2 nie**


✅ Ramai yg sebok jaga rezeki dengan orang tapi LUPA & TAK JAGA hubungan dengan PEMBERI REZEKI (ALLAH SWT)


AMALAN MENJEMPUT REZEKI YANG WAJIB BUAT

1⃣ Solat awal waktu
Lelaki - 10 ke 20 minit sebelum azan mesti dah ade kat masjid!


2⃣ Solat Dhuha


- eksklusifkan masa dengan Allah dahulu sebelum buat kerja lain
- Baca surah Al-Waqiah selepas Dhuha (kita tidak akan miskin sampai bila-bila)
- Bilangan rakaat biasanya buat 2 rakaat, cuma tambah jadi 4, 6 & 8.. Ikut kemampuan.. Setiap 2 rakaat kena bg salam..



✅ Jadilah JUTAWAN yg memberi manafaat pada orang lain!

3⃣ Tahajjud
- buat 7 hari berturut-turut kemudian dah biasa.. Buat secara konsisten


- Buat presentation dengan Allah di waktu 1 per tiga malam.. Cerita plan marketing pada Allah terus! Kalau cerita pada manusia..kalau orang taknak kita akan frush kecewa! Tapi present plan pada Allah..kita takkan rasa kecewa.. Merengek merintih pada Allah apa yg kita nak.. Apa yg kita impikan.. Apa yg kita nak capai dlm hidup! Biar jelas.. Kalau nak jadi jutawan..doa nak jadi jutawan berkat tahun ni..



- Mintak semua pada Allah.. Nak pakai Ferrari.. Nak ada RM10juta dalam akaun bank dalam masa 2 tahun.. Nak hantar maka ayah pergi umrah tahun ini.. Nak beli rumah bunglo.. Impian kena jelas! Mintak semua pada Allah.. Mintak yg besar2 terus sebab Allah maha kaya maha pemurah!


✅ Belajar berlapang dada..

 Redha dengan setiap masalah & ujian yg Allah bagi.. Contoh ada orang hutang kita bertahun2 tak bayar.. Redha kan semua tu.. Belajar redha.. Sbb ade sorang peserta tu adik dia pinjam 98ribu dah bertahun2 tak bayar..pastu dia belajar redha.. Tak sampai seminggu Allah balas balik dia berjaya jual tanah bernilai RM340,000 yg 10 tahun lepas punya kes..

4⃣ Sedekah

- beri sedekah dengan perasaan.. Contohnya,

Ya Allah asbab aku memberi ni aku dapat jadi jutawan (semasa nak sedekah tu niat mcm ni dgn penuh perasaan)


✅ Buat TABUNG SUBUH
- Masukkan duit setiap hari selepas subuh.. Masukkan dgn penuh perasaan & doa pada Allah.. Cukup sebulan duit tabung tu keluarkan & sedekah pada masjid @ rumah kebajikan @ maahad tahfiz dll..


⛔ Formula YAKIN ⛔
1. Yakin
2. Yakin
3. Yakin
4. Yakin
5. Yakin
6. Yakin
7. Yakin
8. Yakin
9. Yakin
10. Doa
11. Usaha
12. Tawakkal
9 kali kena yakin!!


5⃣ Baca Al-Quran


- paling malas minimum 1 baris dengan terjemahan.. Buat setiap hari.. Jadikan amalan!
- Kalau bersedih.. Baca Quran.. Kalau sakit.. Baca Quran..


6⃣ Istighfar setiap hari


- baca zikir 'Ya Wahhab' je 100 kali setiap hari.. Lagi bagus setiap solat 100x.. Pastu up 1000x sampai la mampu buat 100,000 zikir..


7⃣ Jaga Wuduk setiap hari

- latih badan sentiasa ada wuduk.. Kalau masalah kentut.. Buat ikut kemampuan sampailah masalah kentut tu hilang.. Hehe! Contoh dlm wuduk pastu gi jumpa client.. Pasti terkentut.. Jangan la pi ambik wuduk plk.. Lepas dh jumpa client baru la ambik wuduk sbb masih dlm proses latihan.. Bg kelonggaran pada diri.. Jgn berubah secara drastik..


✅ Latih diri MEMBERI diwaktu tiada bukan bila dah KAYA! 😉✌


⛔ TEKNIK NAK MEREDHAKAN SESUATU


Setiap kali lepas solat.. Pejam mata.. Pastu letak tangan kanan atas dada kiri.. Tarik nafas macam biasa.. Rasakan degup jantung kita.. Pastu bayangkan muka mak.. Mintak maaf pada mak jika ada salah..maafkan mak jika mak ada salah..mintak mak redha kan semua yg kita buat.. Pastu bygkan muka ayah.. Buat benda sama.. Pastu bygkan muka isteri.. Muka suami.. Muka anak2.. Maafkan semua orang..



Buat selama 7 hari! Subhanallah tunggu perubahan luarbiasa dari Allah..😘
Semoga bermanfaat untuk semua..



jom kita amalkan,

jemput share jika bermanfaat!


share because i care,

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Murah Rezeki.

Sunday, 10 May 2015

Bagaimana Cara Saya Kuruskan Badan- Yeayyy Saya Sudah Kurus!!!






Assalamualaikum,

bismillah,

ena nak share satu tetsimoni seorang ibu yang menyusukan baby nya. Beliau memilih set menyusu super power dari shaklee brand untuk memberikan susu yang terbaik buat zuriat syurganya ( pekat, banyak, kenyang lebih lama dan berkhasiat).


jom ikuti apa kata beliau!


SET 3 IN 1 :

***KURUS, MENYUSU, CANTIK**


Hari ni saya nak share serba sedikit pengalaman saya bersama Shaklee..


Dahulu saya merupakan seorang yang berbadan gempal dan berisi.. Paling berat badan saya pernah mencecah 75kg masa tu.. bermacam jenis ubat dan suplement kurus, namun semuanya gagal.. hinggalah satu hari, saya berjumpa dengan pusat rawatan pelangsingan L***** W*****M*********.. anda pasti tahu pusat apakah ini kan?
Memang diakui, badan saya turun 21kg dari berat asal saya 75kg dalam tempoh 4bulan. ketara perbezaannya, sangat2 berbeza.. Sebelumnya saiz xxl saya dah mula memakai saiz m..



Namun, utk pengetahuan anda, utk hilangkan 21kg itu, bukan sedikit yg terpaksa dilaburkan.. tetapi memakan berpuluh ribu dlm masa hanya 4bulan.. itupun saya dibantu oleh ibu saya.. bukan sedikit jumlahnya.. malahan dlm 4bulan tu, saya mmg xdibenarkan sentuh nasi, sy xdibenarkan makan sembarangan, terlalu ketat jadualnya..


Dan saya kurus hingga lah saya mengandung.. so bila dah sah mengandung, saya terpaksa stop rawatan LWM tu..


Dan start saya mengandung, badan sy mula naik mendadak bermula 54 kg sebelum itu, naik hingga 78kg.. selepas bersalin berat saya hanya turun 74 kg sahaja.. Saya berpantang namun berat tak juga turun walaupun saya menyusukan badan..



Jadi saya pakat, saya nak pergi buat rawatan LWM semula.. namun, mengecewakan kerana sy diberitahu, jika buat rawatan ini, minum suplement beliau, risiko utk susu badan boleh kering.. jadi saya tak dapat teruskan kerana niat saya nak menyusukan anak hingga 2tahun.


Apa yg saya lakukan, saya google, cari maklumat apa suplement yg boleh saya amalkan supaya badan kurus, tak mengganggu susu, selamat untuk ibu dan bayi serta MURAH.. dan saya berjumpa SHAKLEE..


Alhamdulillah masa tu saya hanya mengamalkan ESP dan Alfalfa shj, berat saya turun dalam 5kg.. Maka saya dengan penuh bersemangat, bulan ke dua saya tambahkan ESP, alfafa, lecithin dan omega..


Dalam tempoh 3bulan saya berjaya menurukan berat badan dalam 15kg..Perkara yang paling syok sebab saya mendapat banyak kebaikan hanya dlm 1 set ni.. KURUS, SUSU BADAN BERTAMBAH, KULIT LEBIH BERSERI, KEWANITAAN TERJAGA, yg penting MURAH!!


Alhamdulillah saya teruskan set itu hinggalah anak saya berumur setahun 6bulan..selepas anak saya setahun 6bulan, saya mencuba untuk tambahkan CHINCH DRINK untuk lagi cepat inch loss.. dan ternyata dalam tempoh 2 bulan saya berjaya mencapai berat yg saya ingini.. Dan inilah set yang saya amalkan sehingga skrg anak sy dah berusia 2tahun..


Alhamdulillah perasaan saya sangat gembira, teruja, keyakinan diri pun dah semakin baik, tak delah lagi sampai xnak keluar bilik sebab terlalu rendah diri dan malu... yg penting lebih senang untuk beribadat! Kalau dulu badan berisi, baru solat rakaat ke 3 dah mengah.. naik turun tangga apa lagi, mmg x naik dan xturun la bnyk kali satu hri tu.. sekarang x lagi.. Terima Kasih yaAllah, terima kasih Shaklee.. 


Bukan niat saya nak memburukkan syarikat lain, tapi apa yang sy nak kongsikan ialah memang diakui, keberkesanan di pusat2 rawatan sprti LWM ni sgt bagus dan berkesan, namun ianya memerlukan komitment yg sgt2 tinggi dari segi wang ringgit, masa, sekat keinginan makan yg ketat, yg plg penting ia tidak sesuai utk ibu bersalin yg mahu menyusukan anak..


Jadi, saya nak anda faham, kenapa saya setia memilih Shaklee, ini kerana ianya jauh lebih selamat, lebih banyak kelebihan, lebih mampu dimiliki dan jauh lebih4 murah..


Saya juga faham, saya sendiri pun tak mampu sebenarnya nak melaburkan sehingga berpuluh ribu hanya untuk kurus dan cantik, sebab itu saya sekarang berani sarankan set Shaklee, sebab ianya sangatla jauh lebih murah, lebih berkesan lebih berbaloi dan sangat2 Selamat walaupun untuk ibu menyusukan... Jadi, buatlah pilihan yang tepat.. saya sentiasa ada untuk membantu anda mencapai impian anda!


*********************


Seronok kan baca kisah akak ni. Ena kagum sebab beliau tidak hanya memikirkan diri beliau iaitu NAK KURUS, tapi perjuangkan hak anak2 untuk disusukan sehingga 2 tahun. fighter ni...alhmdulillah, ikut sunnah nabi juga..semoga menjadi asbab untuk melahirkan generasi yang soleh/solehah.


pada anda di luar sana yang berhasrat untuk mendapatkan SET BERPANTANG/ MENYUSU power dan menikmati efek 3 dalam satu ( SUSU BANYAK, KURUS DAN CANTIK), hubungi kami segera.


ena akan bantu memberi konsultasi yang terbaik sehingga anda mendapat apa yang diinginkan iaitu cara untuk kurus serta cantik dan tips menyusukan bayi sehingga 2 tahun. Yang penting PELABURAN anda berbaloi baloi dengan membuat pembelian dari kami!


your trusted health & beauty consultant;


013 357 3153

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Bagaimana Cara Saya Kuruskan Badan- Yeayyy Saya Sudah Kurus!!!.

Friday, 8 May 2015

Rahsia Kesihatan Calon Permatang Pauh (Wan Azizah)



Sumber gambar dari web www.malaysiakini.com



Assalamualaikum WTB..apa khabar pengunjung blog yg cantik2 dan ensem belaka.



Petang ni ena nak kongsi RAHSIA Wan Azizah, calon Permatang Pauh kekal sihat. Actualy, dah banyak kali ma mertua ena tertanya, kenapa wan azizah tu nampak sihat sangat aktif berkempen dan menjadi calon beberapa kawasan lagi ( Kajang dan Permatang Pauh). memang lebih 3 kali la ma macam persoalkan.. bagi ma, by umur macam wan azizah tu biasa kebanyakkan orang duduk rehat2 je kat rumah main dengan cucu!




Bukan nk ajak  berpolitik ( malah ena sendiri kurang ambil tahu isu politik negara- tahu artikel ni pon dari seorang kawan yg share.hihi ) tapi ena lebih suka untuk highlight soal PENJAGAAN KESIHATAN..Bayangkan umur beliau 63 tahun....di ulang, 63 TAHUN! bukan 36 tahun tau.. body pon fit je kita dapat lihat kan..



Jom kita tengok apa RAHSIA beliau,








"Pada hari pertama (berkempen) saya demam. Tapi saya makan ubat, supplement, minyak kelapa dara dan minyak ikan yang dalam kapsul serta vitamin C.

"Saya (juga) ada kipas," kata Dr Wan Azizah sambil ketawa kecil.




Owh, minyak ikan kapsul dan Vitamin C rupaya rahsia beliau ni! patotlah tampak LEBIH MUDA dari usia, aktif dan sihat pula tu. Itu feveret suplimen kami sekeluarga juga tu;)



Minyak ikan kapsul yang terbaik dari ladang ialah OMEGA GUARD manakala Vitamin C pula ialah SUSTAIN RELEASED VITA C PLUS . Kenapa ena kata terbaik kerana ena dah KAJI SENDIRI dan merasai keberkesanannya. Klik pada kedua2 link pada nama suplimen untuk mengetahui keunikkan  kedua product berbanding brand lain di pasaran serta apa kata mereka yang dah pon mengamalkannya.




Bagi ena semua orang LAYAK dan BERHAK untuk KEKAL LEBIH SIHAT! caranya kita mesti cegah sebelum datang sebarang penyakit..sebab bila dah datang, nak rawat bukan mudah, libatkan emosi, masa dan wang ringgit yg banyak lagi tu.. so lebih mudah kita CEGAH AWAL2.




As for me, alhmdulillah memang ena dah setahun lebih mengamalkan pengambilan suplimen  yang KONSISTEN dan hasilnya memang mengujakan apabila ena jarang sekali jatuh sakit. alhmdulillah..ena fikir, ena ada tanggungjawab besar nk jaga suami, jaga anak , jaga keluarga, so ena MESTI SIHAT! kalau kita sakit kesian kat depa kan.



stay healthy
stay beauty!


till then ,
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Rahsia Kesihatan Calon Permatang Pauh (Wan Azizah).

Thursday, 7 May 2015

Blogwalking Segment by juliajamaludindotblogspotdotcom

Assalamualaikum semua

harini ena terlebih rajin nk join segmen

support kawan2 blogger sambil tambah kenalan baru;) 




sape yang nak join jugak, KLIK BANNER ATAS NI YE

segmen akan tamat pada  20 May 2015


till then,

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Blogwalking Segment by juliajamaludindotblogspotdotcom.

Wednesday, 6 May 2015

10 Tips Menjadi Usahawan Berjaya



Assalamualaikum WTB || Selawat dan salam pada Nabi Muhammad SAW

semoga pengunjung blog ena da family anda semua di bawah lindungan keberkatan Allah sentiasa.

Di bawah ini ialah 10 TIPS USAHAWAN yang Tn Bukhari kongsikan dalam Kelas Clorox Bisnesnya

Ena kongsikan di sini kerana ena rasa ia sangat2 bermanfaat. 

Kata beliau lagi, sebenarnya masalah kita bukan pada masalah luaran dan teknikal seperti cara buat ayat iklan, cara buat iklan Facebook, cara close sales dan sebagainya.

Semua teknik itu boleh dipelajari.

TAPI...

Semua teknik itu tidak akan berguna kalau 'dalaman' diri kita tak diperbaiki.

Secara tidak sedar kita dah SABOTAJ kejayaan kita atau DOWNGRED potensi diri sendiri.



Tapi... lebih kepada masalah diri sendiri.



1. Secara fitrahnya, kita takut dengan matlamat besar atau perkara baru yang kita tak pernah buat kerana kita mahu selamat.



Matlamat atau idea besar mencabar keselesaan dan 'kelangsungan' hidup.



2. Risiko sentiasa ada. SEDAR akan kewujudan risiko.


Berdamai dan terima kewujudan risiko.

Selagi kita tak boleh terima kewujudan risiko, secara tak sedar, kita cuba lari daripadanya.

Dan... secara tak sedar, kita lari dari kejayaan!



3. Motivasi turun naik. Takkan kita nak mengalah kerana itu.


Pagi makan pun, tengah hari dah lapar. Takkan kita nak kata "malas la nak makan, makan pun nanti lapar balik!"



4. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: nilaikan ilmunya.


Jangan terpedaya dengan:
- hype
- janji manis
- testimoni
- status selebriti
- masuk surat khabar atau TV

Kita pergi kerana ilmu. Nilaikan ilmunya.



5. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: pastikan kena dengan apa yang kita mahu capai.

Jangan kejar ilmu secara buta tuli.

Ya, ilmu itu bagus.

Tapi... ilmu tanpa amal ibarat... (boleh sambung sendiri).

Makan berpada-pada. Jangan sampai kembung atau sakit.

Telan ilmu juga berpada-pada. Jangan sampai lumpuh otak tidak boleh berfikir dan badan tak boleh bertindak.



6. FOKUS: buat satu perkara. Tetapkan apa mahu buat. Tetapkan indikator progres. Buat.




7. FOKUS: pilih satu 'one metric that matters' (OMTM). KLIK DI SINI untuk mengetahui maksud OMTM ni.

Ukur satu metrik ini sahaja. Metrik lain hanyalah sekadar penyumbang kepada metrik OMTM ini.



8. Cara pilih tok guru mana nak ikut, ilmu mana nak belajar, kelas mana nak pergi: pastikan selari dengan OMTM.



Kalau tiada kaitan dengan OMTM, abaikan!



9. Percaya kepada sistem. Pilih satu pelan. Pilih satu OMTM.



Buat!

Percaya kepada perjalanan ini.

Jangan:
- putus asa di tengah jalan
- mabuk dan lalai dengan perkara lain yang menyesatkan



10. TRACK perjalanan dengan indikator progres.


Supaya kita tahu kita di jalan yang betul.

Supaya kita tak patah balik bila dah dekat dengan destinasi hanya kerana kita sendiri tak tahu progres



 ikhlas berkongsi,


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca 10 Tips Menjadi Usahawan Berjaya.

Friday, 1 May 2015

REZEKI di Hari Jumaat, 1 mei 2015






Bismillah.

.
Assalamualaikum dan selamat hari jumaat yg penuh barokah.

.

Harini ena nak jalan kan satu servey dan memohon pendapat dari sahabat alam maya ena iaitu :

.

APA YANG ANDA MAHU DARI SEORANG PENJUAL/PERUNDING PRODUCT KESIHATAN & KECANTIKKAN ?

.

Komen dan MENANGI hadiah topup rm10.60 untuk semua jenis prepaid.

.

Dan jadi peng 'komen' terakhir di ruang entry ini ( atau di instagram dan facebook) dan MENANGI HADIAH EKSKLUSIF dari ena; )...setiap orang boleh bagi pendapat banyak2 kali ye..

.

Tarikh tutup adalah esok malam , 2 mei jam 11.59 mlm.

.

Terima kasih pada yg sudi mengambil bahagian....

.

Ada 2 kategori hadiah ni tau;)

SELAMAT BERJAYA!



**boleh juga tinggalkan komen di FB ena : Aeinna Musa

atau

di instagram ena : kekal_langsing_lepas_pantang


goodluck tau!

ikhlas:


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca REZEKI di Hari Jumaat, 1 mei 2015.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 013 357 3153 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah