PROMO OCT- HOT SELLING ESP!

Wednesday, 29 April 2015

"Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday"



Assalamualaikum w.b.t.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday sempena birthday my babies bulus Max & Bella yang ke-2 (16 April 2013 ~ 16 April 2015).

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/04/giveaway-max-bella-2nd-birthday.html?m=0
Klik BANNER untuk join (^^,)

Tarikh Mula : 18 April 2015 (12.01am) | Tarikh Tutup : 16 Mei 2015 (11.59pm)


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca "Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday".

Friday, 24 April 2015

Perfectionist VS Simple Thinking.


Assalamualaikum | MUhammad SAW





ena nak share satu bacaan motivasi yg ena rasa sungguh bermanfaat.


its all about our mindset


jika fikir mudah..mudah lah ia..



jika kita merumitkan sesuatu maka makin sukar makin rumit jadinya..malah merugikan pula!



::Berfikir diluar kotak::


Kes 1


Ketika NASA memulakan pelancaran angkasawan ke luar angkasa, mereka mendapati bahawa pen tidak akan berfungsi pada graviti sifar (dakwat tidak akan mengalir ke bawah). Untuk mengatasi masalah ini, mereka membelanjakan USD$12 juta.


 Mereka membangunkan sebuah pen yang bekerja di graviti kosong, terbalik, dalam air, di hampir semua permukaan termasuk kristal dan dalam pelbagai suhu dari bawah titik beku kepada lebih daripada 300 darjah Celcius.


Tetapi apa yang Russia lakukan?


Mereka menggunakan sebatang PENSIL!




Kes 2


Kilang kosmetik yang besar di Jepun menghadapi masalah besar kerana terdapat kotak sabun yang kosong, tercicir dimasukkan sabun dalam kerja operasi pembungkusan. Syarikat menerima aduan daripada pelanggan yang telah membeli bekas sabun yang kosong.



Pihak syarikat menganggap serius perkara ini dan pengurusan merekab meminta kakitangan untuk menyelesaikan masalah tersebut dengan cepat. Jurutera bekerja keras untuk memasang mesin sinar-X dengan resolusi tinggi, monitor diawasi oleh dua orang untuk melihat semua kotak sabun yang berlalu di atas line.



Tapi ketika salah seorang pekerja di sebuah syarikat kecil menghadapi dengan masalah yang sama, dia tidak masuk ke dalam komplikasi X-ray, dll tetapi sebaliknya keluar dengan penyelesaian lain.Dia membeli kipas angin industri yang kuat dan menghalakannya pada line operasi pembungkusan kotak sabun itu.Ini bermakna setiap kotak sabun akan melewati kipas dan kipas itu akan menerbangkan kotak kosong keluar dari barisan!



MORAL:


Selalu mencari penyelesaian mudah. Merancang penyelesaian paling mudah yang menyelesaikan masalah dan jangan menganggap masalah yang besar itu perlu diselesaikan dengan cara yang besar juga!
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Perfectionist VS Simple Thinking..

Keahlian PERCUMA dan Cadangan Pakej Permulaan Bisnes Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera | Selawat dan salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W



Ramai juga pm berminat untuk mulakan bisnes shaklee ni..so Entry kali ini ena nak kongsikan beberapa CADANGAN pakej sebagai permulaan untuk anda mulakan bisnes anda. Actualy pakej2 ni kami yang cadangkan sendiri, bukan dari Shaklee Malaysia sendiri tau..so jangan nanti ada yang walk in ke branch shaklee kemudian order pakej2 yang ada dalam entry ena ni plak..staf di sana tak tahu menahu ye pakej2 ni..hehe




ada antara pakej2 yang ena cadangkan di bawah ini melayakkan anda mendapat KEAHLIAN PERCUMA dari SHAKLEE.




Kenapa ena cadangkan untuk menggunakan product sambil menjual juga? kenapa TAK BOLEH terus menjual tanpa menggunakan at least satu jenis produk shaklee?




Jawapannya kerana KEKUATAN bisnes shaklee adalah pada produk nya . We are not just do selling but we share the goodness and effectiveness of our high quality product. KLIK DI SINI untuk mengetahui keunikkan dan perbezaan produk shaklee.


***************************
CADANGAN PAKEJ #1




*************************
CADANGAN PAKEJ #2

***************************
CADANGAN PAKEJ #3


***************************
CADANGAN PAKEJ #4

***************************
CADANGAN PAKEJ #5

***************************
 CADANGAN PAKEJ #6
***************************
CADANGAN PAKEJ #7

***************************
CADANGAN PAKEJ #8

***************************
CADANGAN PAKEJ #9

***************************
CADANGAN PAKEJ #10

***************************
CADANGAN PAKEJ #11

***************************
CADANGAN PAKEJ #12




Ini kiranya starter kit untuk kita mulakan bisnes kita sama ada online mahupun offline.





wassap: 013 357 3153
Founder of Precious Empire
The Best Home Based Biz
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Keahlian PERCUMA dan Cadangan Pakej Permulaan Bisnes Shaklee.

Thursday, 23 April 2015

Menu Simple Untuk Anak Solehah!


Assalamualaikum  mommies

Malam ni masak apa?


Ena masak mihun goreng express je..tetibe petang tadi anak solehah aeisya berkali minta nak makan mihun.. hari2 makan nasi bosan la kot.hihi


Jom ena share resepi mudah, sihat dan express ni!


bahan2:

-sedikit mihun direndam dlm air suam
-sebiji tomato segar dipotong dadu kecil
-1 inci carrrot dipotong dadu kecil
-sedikit ayam di potong dadu juga
-2  biji bawang merah
-2 ulas bawang putih
-secubit lada hitam yg telah diblend
-telur
-garam
-gula


caranya:



tumis bawang putih dan merah sehingga naik bau kemudian masukkan ayam, carrot dan tomato sekaligus....goreng hingga masak kemudia masukkan mihun yg telah direndam air suam, masukkan gula dan garam..kacau hingga masak kemudian pecahkan telur dlm mihun yg dah masak..biar dalm 1 minit.


tadaaaa..siap!

aeisya makan sampai bertambah tau..



teh dan papa aeisya pon makan skali tau..mama je tak makan.mama tak lalu sangat malam2 ni..( koya je).jap lagi kita makan nasi..hihihi







mama yang konon2 rajin masak.
hihi

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Menu Simple Untuk Anak Solehah!.

Tips Panjangkan MASA Dalam Sehari

RAHSIA WAKTU LEBIH PANJANG dalam sehari.



Ini tips ena nk kongsi...sesuai utk mereka yg bekerja dr rumah yg sokmo tak menang tangan atau sesiapa saje yg rasa masanya sehari bukan 24jam tp 4 jam je..hehe.


actualy takdelah waktu dari 24 jam jadi 42jam sehari...tapi perasaan yg kita alami apabila masa seolah2 bergerak pelannn je.



Caranya mudah iaitu SOLAT DI AWAL WAKTU...seawal yg mungkin..menurut buku yg ena baca sebolehnya 10 minit sebelum azan ,kita dah siap2 ambil wudhu' , berpakaian solat dan tunggu masuk waktu di sejadah sambol berzikir / mengaji al quran.



Tapi bg yg tidak berkesempatan memadailah dengan BERGEGAS untuk menunaikam solat sebaik shj azan berkumandang.


Ena dah cuba tau
Dah cuba beberapa hari lately..alhmdulillah memang benar rezeki Allah bagi kita rasa waktu seolah bergerak slow sangat apabila kita tunaikan HAQ ALLAH di awal waktu..contoh harini..zuhor dan Asar ena solat awal waktu iaitu sebaik sahaja selepas azan ...dan selepas azan ena mengaji surah Al-Waqiah. 



Kesyukuran ena harini ialah aeisya kurang merenget dan aeisya tidur lama sangat , dari jam 1 tengah hari hingga jam 6 petang! biasa siang2 aeisya kan dah besar, dia tidur dalam 2-3 je sehari..harini rezeki ena, dia tidur sampai 5 jam! alhmdulillahh..



so, rentetan dari tu ( cewah bukan main macam tulis berita plak..haha) ena mampu update entry blog ( berjaya 3 entry juga lah termasuk entry di MENU- membership and business opportunity! ) dan 'tukar wajah' blog ena ni..banyak juga ena tukar2 di layout dan template blog..siap tukar background lagi..bosan sangat tengok blog dah bersawang lama sangat kan. Untuk pulihkan semangat supaya rajin blogging, ena tukar banyak juga feature dan 'rupa paras' blog ni..hihi





BEFORE: macam bosan je kan ada gambar2 product tersusun gini..hihi



AFTER: buat sendiri je..jenis kurang kretif tapi ok la kan.nampak sikit matang.ekeke




Perasaan tu tak dapat nak gambar..tapi banyak kerja boleh buat..hati jadi tenang, even anak merenget/ bisnes ada sikit2 cabaran dari customer mahupun rakan niaga, tapi hati rasa cool je ..


tah la...ena tak reti juga nk olah banyak2...baik anda cuba sendiri...hihi.
Selamat beramal.



Semoga kita semua di bawah lindungan yg Esa.
Ya allah jadikan diriku, ibu ayah,suamiku zuriat keturunanku, jiran tetangga dan seluruh saudara seislamku orang yang suka dan rutinkan SOLAT DI AWAL WAKTU. Aameen.

till then,




Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Panjangkan MASA Dalam Sehari.

Suri Rumah pon ada Penyata Gaji Tahunan!

Assalamualaikum | selawat dan salam pada Nabi Muhammad S.A.W.



Harini , pagi2 lagi ena buka email ( jarang juga ena buka email sebenarnya...hihi.. so sape yg nak FAST RESPON, wasssap terus ke no fon ena ye. tujuan bukak email untuk download satu ebook yg bernilai hampir rmXXX yg ena beli khusus untuk menambah nilai dalam servis dan bisnes ena.



tup tup


Ternampak email dari Shaklee Communications, tajuk emailnya 'Your Borang XXXXX for the year 2014. ish apa bende alah plak tu kan..tak pernah2 dapat sebelum ni.



So ena bukak dan download attachment..rupanya PENYATA GAJI TAHUNAN dari shaklee.hihi *blushing*  sebab suri rumah je ada yg sudi nk bagi penyata tahunan siap no  cukai pendapatan bagai. kihkih..ok la kan..




Penyata gaji seorang suri rumah;)


Terjakun sekejap selepas beberapa minit ena tenung penyata tahunan ni. yela, ena tak pernah kerja..so memang tak pernah  la merasa nk ada penyata2 bagai camni.. ni penyata tahun pertama ena bersama shaklee..insyaALLAH more to come;)




Purata income tahunan seorang leader di shaklee at least rm20 000 setahun.. now ena baru di tangga kedua..insyaALLAH tak lama lagi ( by jun 2015 insyaALLAh) ena rank up as Coordinator pula...doakan ena ye sahabat2 semua;)




Purata income tahunan seorang leader di shaklee

Teringat mentor bisnes shaklee ena, Master Nadiah Suhaidi, 2 tahun lebih beliau serius menjana income hanya dari rumah, beliau dapat beli  2 biji rumah di Bandar Baru Bangi hanya menggunakan income statement dari shaklee company. alhmdulillah syukur, ena tumpang gembira. insyaALLAH ena pula bakal tiru dan follow jejak langkah beliau tahun depan, sebijik rumah di Bangi PASTI JADI MILIKKU.... bak kata Motivator terkenal, Zuhairi Nopiah, percaya sebelum berjaya! yeahhh!




Alhmdulillah kini ena berada di landasan yg BETUL di mana dikelilingi rakan niaga yg hebat da mentor2 bisnes yg very2 helpful. Tidak kedekut ilmu, tidak berkire dan sentiasa guide serta support dari segi motivasi. 



Kini ena aktif melatih dan membimbing rakan niaga di bawah empayar ena pula. insyaALLAh makin bertambah bilangan rakan niaga Precious Empire yang menikmati income 3-4 angka sebulan.. WE ARE POSSIBLE!..




segala hormatnya ena menjemput anda yang ingin MEMBINA perniagaan sendiri dan berjaya bergelar jutawan dunia kahirat di bawah empayar ena..wassap je ena anytime k.




till then,

jumpe lagi di next entry 

nantikan perkongsian ena seterusnya ye



013 357 3153
Founder of Precious Empire
the best HOME BASED biz ever!



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Suri Rumah pon ada Penyata Gaji Tahunan!.

Thursday, 16 April 2015

Cara Iklankan FB Page di Fb Profile

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

macam dah 18 puluh ratus tahun je tak update blog..hihi..bukan kata bersawang tapi macam dah tumbuh hutan je..haha



konon bizi la tuh...actualy, tiada istilah bizi atau sibuk atau tak cukup masa tau..yg ada ialah TAK PANDAI URUS MASA! alamak, macam terkono atas batang hidung sendiri je ni..hehe



insyaALLAH lepas ni ena akan lebih konsisten berkongsi tips2 kesihatan, motivasi hidup, motivasi bisnes dan peluang2 yang bagus pada semua follower2 blog ena yg ena sayangi sangat2...doaka ena diberi kesihatan yg berpanjangan ye..insyaALLAh.



baiklah,,,harini , lepas blogwalking tadi, ena dapat satu ilmu dari blog rakan blogger iaiatu ShedaUcu ni. rasa nk terus je kongsikan sebab ia sangat2 bermanfaat especially pada para peniaga online yg menggunakan medium fb .


Cara komen di fb profile menggunakan fb page!

so, ilmu yang ena nak kongsikan ialah kita boleh komen di fb profile kita menggunakan fb page!

Lihat gambar:

ni adalah post di fb profile ena.

nampak tak gambar kecik dlm square (gambar fb page kita) di bahagian bawah, kanan post...haa...nampak kan..

ia muncul HANYA APABILA KITA TAG FB PAGE kita dlm post di fb profile.

kat situ ada opstion utk komen as fb page or fb profile







so,
Apa Kegunaannya / Kelebihan dapat komen guna fb page ni?


of couse sebagai one of marketing strategy untuk kita perkenalkan fb page kita pada lebih ramai prospek di fb profile kita.


mudah ke senang? best kan......ilmu yg bermanfaat ialah ilmu yg DIAMALKAN dan disebarkan... buat dan kongsikanlah entry ni kepada orang lain pula.


dan jangan lupa untuk LIKE fb page ena ye Ena Vitamin Shop BB Bangi


oh ye, jemput lah tinggalkan link ke fb page masing2 di ruang komen..ena nk LIKE ni...sama2 support bisnes kawan2;)

.

till then

jumpa lagi di next entry

with love,


Founder of Precious Empire
The best HOME BASED bisnes!

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Cara Iklankan FB Page di Fb Profile.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah