Thursday, 19 June 2014

Tips Bisnes- Bagaimana Nak Mula?

As salam ena.saya nak bisnes ..dah lama fikir.tapi tak tahu nak buat bisnes apa. Makin lama fikir makin buntu.takut pon satu hal.kalau tak berjaya macam mana.

 # # # 

 Bismillah.SAW. Waalaikumussalam.

 Terima kasih pada yg bertanya ( tetiba fefeeling Prof Muhaya ..hihi ) 

 Baiklah, kalau tanya ena..mudah je ena cakap, MULA DENGAN APA YANG ADA DI DEPAN MATA.

Anda dulu di sekolah, scorer untuk subjek tertentu contoh matematik.. nahh, BUAT LA TUISYEN CLASS for matematik. 

Anda suka gajet. Tanya apa saje model2 gajet memang anda boleh jawab. Jadi lah dropshipper jual gajet.

Anda KREATIF dan minat buat brooch comey2 dari butang/robbon/kain ...haa, jual la brooch..kat youtube banyak tutorial buat brooch cantek3 

Anda suka kumpul jam G shock dan sebagainya.setiap hari keje nya bukak mudah.my tengok jam berjam2^_^..apa kata anda jual jam G shock je.! 24 jam boleh tgk jam.tak payah bukak mudah.my;)

Anda suka dan memang pandai buat biskut/kek yg sedap..haa... switch on your oven and start your 1st bake for bisnes. Apa lagi ye.. 

Anda pandai format laptop. Ok , buat offer sape yang nk format laptop, hanya rm20, siap saya bagi freegift lagi. 

Anda pandai bina blog yg cantek dan kretif..buat la kelas asas belajar blog. 

Anda pengguna tegar product shaklee, avon, tupperware, amway atau apa sahaja company yg offer membership dan peluang jana income. Ambil peluang untuk berkongsi kebaikkan yang anda dah rasa kemudian kongsikan dengan orang lain.

Anda suka duk rumah je tapi nak ada Income sendiri..buat la bisnes secara online. Yang rm0 modal pon banyakkkk. Sekarang mudah sgt nak buat bisnes, sambil jaga anak, sambil lipat kain, sambil jemur kain, sambil kemas rumah pon boleh tau.ena sambil masak pon ena bisnes jugak.hehe.jangan tiru yg ni k.bahaya

 # # #

 yang penting, BERMULA. Jika anda betul2 nak ceburi bidang bisnes,Cuba je apa2 bisnes DEPAN MATA.

Tak cuba tak tahu. Kene BERANI! 




 YOU ARE WHAT YOU THINK APA YANG ANDA FIKIR, ITU YANG ANDA AKAN "TARIK"

 Risiko ada di mana2. Even masak kat dapur rumah sendiri pon ada risiko gas abes ..hehe.

 HIGH RISK HIGH RETURN LOW RISK EXPECTED LOW RETURN. 

 Goodluck!

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar


Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tips Bisnes- Bagaimana Nak Mula?.

Tuesday, 3 June 2014

Testimonial Vita E Complex

Assalamualaikum

Bismillah | SAW


Memandangkan bulan ini promo Vita E complex, di sini ena 'compile'kan beberapa testimonial berkaitan dengan penggunaan dan keberkesanan Vita E Shaklee.

KLIK pada gambar VITA E di bawah untuk mengetahui lanjut Vita E kami yang ohsem ni;)



http://www.shaklee.com.my/bm/prodview_body.asp?prodcode=10112

- Puan Zuriati Baharuddin-  

Selalu ati baca testimoni org ja. Hari ni ati nk share testimoni ati n husband lepas sebulan consume vitamins awesome Shaklee ni. Ati guna set SKIN BOOSTER Shaklee: ESP, vita C,vita E, B complex.

Ternyata kulit lebih moist,cerah & sekata. Mula-mula mmg rasa macam tak percaya langsung. Tapi lepas kena puji ngn husband n BFF n staff office baru la terasa 'Eh,betul la dah makin GEBU, CERAH & SEKATA'. Serius,pagi-pagi ati suka tgk muka sendri kt cermin, pastu main picit2 pipi.hihihiihihihi.

Testimoni husband pulak: Ati bg dia mkn: Vita c ,vita e,alfalfa n b comp. Yang bestnya sekarang dia mmg dah JARANG SELSEMA sbb RESDUNG. Added: Kulit muka dia pun makin licin n bekas-bekas jerawat dulu-dulu makin pudar & hilang. Ati ni weekend housewife,so sekali bila husband dtg on weekend mmg ati suka belek-belek muka dia,ternyata berbeza before & after consume Shaklee.

Bonus: Tumit kaki yg merekah n kasar dah bertukar jadi lembut n licin. Kalau tak percaya sila check sekarang.hihihiihihi






-Puan Azliza-

Salam. Saya nak share sakit pengalaman hubby saya setelah 2 minggu makan vitamin e. Sebelum ni muka hubby sy banyak sangat blackhead dan muka berminyak dan hubby saya ni paling susah nak cuci muka dengan pencuci tapi pagi semalam saya sendiri terkejut bila tangok muka hubby tak de blackhead lagi. Saya tanya dia ada cuci muka ke pagi ni dan dia ckp takde. So ni mesti penangan vitamin e ni. Saya sangat happy bila tengook muka hubby bersih dan berseri... tak sia2la saya bagi hubby makan vitamin e ni.





-Puan Jumaah Ahmad Marzuki-‎

Nak share testimoni ank..
Saya beri ank minum mealshake n vita c hari2..Yg best nya luka kat muka ank sy dlm ms 1 mggu dh sembuh sepenuhnya..

Kat gbr yg tarikh 6 sept 2012 tu sy bersihkn luka guna basic h..pastu sapu vita E shaklee kat tpt luka setiap hari sblm tdur..Mmg cepat luka tu kering..semua nya dengan SHAKLEE





- Puan Azlina Hashim‎-

Anak saya terjatuh masa bermain.
Luka di muka paling banyak.
Alhamdulillah saya letak Vita-E hari-hari kat luka dia.

Dalam masa seminggu dah nampak bezanya,
Luka cepat kering dan cepat sembuh dgn Vita-E.
Memang Amazing Vita-E ni!!




-Haziq Qaisara-

testi anak sendiri.terbakar dekat muka masa bakar sampah. tak perasan dlm tu ada tin spray ambi pur.meletup tu yg kena dekat muka. samalam pegi klinik doktor ngan nurse pun terkejut. cepatnya kulit dh recover. ckp guna SHAKLEE doktor pun senyum.hehehe.doktor pun ckp shaklee bagus..heheheh suka dengar.

gambar ni lepas sebulan sapu vitamin e.kulit dah hampir sekata.kening pun dh back to normal.gambar lama boleh refer dlm fb liza yer.

dalaman bagi meal shake,chewable vitamin c
luaran basic H,herbal cream.

kulit dah mengelupas habis baru sapu vitamin e. tapi mealshake dengan chewable still continue







 -Nurul Hidayah-

nak share juga experience mengambil vita E dan vita C. saya mula ambil bulan 2. sebab jennifer lopez pun makan vitamin E. nak cantik macam dia jugak....huhuhuhu.. gambar belah kiri atas tu masa belum ambil vitamin E. muka tak bermaya, yang kiri bawah tu dah start ambil vita E, yang belah kanan gambar terkini tanpa sebarang make up just pakai moisturizer kat muka. than to Iffah Anuar sebab suggest untuk akak ambil vita E shaklee ni




-Nor Ramli-‎


Hilangkan parut dan KELOID


Masalah KELOID (cuba tengok di lengan kiri anda utk contoh keloid bagi yg ada parut 'BCG') terhasil akibat penyembuhan luka yang tidak 'teratur'. Collagen dan juga bahan lain penyembuhan seperti 'dicampakkan ke tapak luka' tapi tidak 'diratakan'. 
Contohnya macam tgk org buat lantai simen..dicampak 1 sodok penuh simen..pastu tukang buat simen ada emergency terus tinggal..maka mengeringlah simen tu
kat situ. Keloid ni 'metafora'nya begitulah. Luka perlu dikawal kadar kelembapannya semasa proses pemulihan.. terlalu 'kering' atau 'basah' akan melambatkan/menyebabkan komplikasi dalam sistem penyembuhan.


Testimoni yg saya kongsi ni adalah kisah benar sahabat saya yang diuji dengan kemalangan yang menyebabkan luka dalam pada tangannya. Alhamdulillah berkat pengambilan berterusan VITA E complex dan juga GLA complex. Inilah hasilnya.



 



-Hani Nadhirah-
Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..
Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..

Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh.....



Semoga Bermanfaat . 






Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Testimonial Vita E Complex.

Monday, 2 June 2014

Cara Menyimpan Vitamin dan Suplimen

Assalamualaikum

Bismillah | SAW

Apa khabar semua? semoga hari ini lebih baik dari smalam. Bagaimana dan dimana anda menyimpan semua vitamin dan suplimen anda?

Peti sejuk  ? Dapur atau bilik mandi ? Jangan ambil mudah hal ini sebab ia mempengaruhi quality dan kandungan nutrisi dalam vitamin itu sendiri. Jom kita tengok antara cadangan tempat untuk anda menyimpan suplimen.





1. ELAKKAN MENYIMPAN DALAM PETI SEJUK

Untuk potensi optimum , vitamin dan makanan tambahan lain perlu disimpan di tempat yang sejuk dan kering. Peti sejuk sudah pasti sejuk, tetapi ia juga mengandungi kelembapan yang tinggi, yang boleh mengurangkan jangka hayat vitamin dan keberkesanan . Kecuali supliment yang  khusus dicadangkan supaya disimpan dalam peti sejuk.



2. JAUHKAN DARI BILIK MANDI.

Menyimpan vitamin anda di dalam bilik yang sama kecil di mana anda mandi cara mendedahkan mereka kepada haba dan kelembapan , walaupun disimpan dalam kotak/bekas ubat.



3. DAPUR JUGA TIDAK SESUAI

Vitamin biasanya diambil dengan makanan,secara logiknya, sudah tentu dapur adalan tempat yang paling sesuai utuk menyimpan vitamin kan? Suhu dan kelembapan di dapur tidak stabil disebabkan oleh ketuhar dan dapur memasak . Jika nak juga menyimpan vitamin berdekatan dengan makanan, ena cadangkansimpan vitamin di ruang makan yang berasingan dengan dapur memasak.




4. TEMPAT TINGGI DAN KERING

Walaupun vitamin dan supliment di hasilkan dari dari sumber semulajadi, ia tetap tidak boleh diambil dalam kuantaiti yang terlalu banyak pada satu2 masa. Simpan di dalam bekas asal dan jauh dari kanak-kanak . Pastikan tidak letak di kabinet atau rak yang dekat dengan tingkap atau paip pemanasan di mana suhu dan kelembapan mungkin berubah-ubah .




5. JANGAN MENGAGIHKAN VITAMIN ANDA

Sebab kenapa kitaperlu menyimpan vitamin dalam bekas asal kerana sesetengah vitamin memerlukan pembungkusan khas untuk mengekalkan quality yang optimum. Sesetengah makanan tambahan hilang keberkesanannya apabila terdedah kepada cahaya, sebagai contoh, dan perlu disimpan di dalam bekas legap atau berwarna gelap. Elakkan memindahkan vitamin anda untuk botol yang lebih besar atau lebih kecil untuk kemudahan atau menggabungkan mereka dengan makanan tambahan lain di dalam bekas yang sama.



7. SEMAK TARIKH LUPUT

Mengambil suplemen tamat tempoh tidak akan membunuh anda , tetapi ia mungkin tidak akan berbuat apa-apa yang positif untuk anda sama ada. Vitamin kehilangan potensi apabila disimpan terlalu lama , jadi mengambil mereka selepas tarikh tamat mereka mungkin tidak menghasilkan manfaat yang anda harapkan untuk kesihatan anda.






8. SIMPAN DALAM 'COOLER BOX' 

'Cooler box' adalah pilih terbaik bagi mereka yang kerap travel atau tinggal di kawasan yang bercuaca panas. cooler box ini mudah di bawah untuk diletakkan di dalam kereta, jadi ia sangat mudah bagi mereka menjual vitamin secara bergerak . anda tidak perlu meletakkan ais di dalam cooler box ni. suhu dan kelembapan dalam box ini  stabil kerana tidak terdedah dengan cuaca dan kelembapan di luar yang tinggi.




semoga bermanfaat.

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Cara Menyimpan Vitamin dan Suplimen.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah