Saturday, 15 February 2014

TESTIMONI AJHT + Ostematrix + Omegaguard (Cadangan set Kesihatan Sendi)

Assalamualaikum.

kat sini ena kumpulkan tetsimoni pengguna2 set cadangan untuk kesihatan sendi shaklee

semoga bermanfaat dan membantu anda membuat pilihan yang bijak.


TESTIMONI  LIA UMI IRFAN


AJHT review First Day (21st June 2012):

Saya nak share pengalaman saya makan Advanced Joint Tablet (AJT), walaupun baru sekali makan (malam tadi), kesannya memang menakjubkan. Dah 2-3hari kaki saya sakit especially kat pelipat lutut tu kan..memang sakit ya amat. Bila nak duduk antara dua sujud, sakitnya ALLAH je yang tahu..


tu yang makan AJT tu, sebab dalam buku kecik tu ada bagitau boleh bantu sendi2 dan tulang rawan..and AJT ni best taken with Ostematrix. So, saya amik both sekaligus. 2 bj AJT, 2 bj Oste before sleep.


 Wahh! penangan lepas amik memang saya takleh nak tidur lena, maybe "short term healing crisis". Minum air banyak before sleep, sudahnya saya asyik ke toilet dan nak dijadikan cerita, 2-3hari ni pun saya batuk2..lepas makan AJT n Oste tu, saya tak batuk dah malam tadi. Gi toilet buang air sekali dengan kahak2 pun keluar (yg ni kena buat study lak apa significant function AJT n Oste ni boleh buangkan kahak..huhu..).


Nak kira bangun berapa kali ke toilet tu saya pun tak pasti. Sudahnya kol 4 pagi tadi baru dapat lena. Bangun kol 6 pagi tadi, solat Subuh, MASHA-ALLAH! pelipat lutut saya tak sakit langsung!! serius tak tipu..AlhamduLILLAH, badan rasa lebih ringan bila bangun tidur, jauh lebih ringan daripada saya consume Oste tetiap malam before this.

AJT review after 5 days (26th June 2012):

Woohoo! memang AJT the best! i konsisten makan ajht+oste harini dah masuk hari ke-6, serius kesan dia lain macam..segala2nya lancar..haha..bila cakap pasal segala2nya lancar..yea segala2nyalahh..

 kalo u all ada problem sembelit amik oste (ni utk sape2 taknak amik alfalfa/herblax kan), amik sekali dgn AJT ni membantu..angin satu badan pun hilang..i rasa melayang2 je badan bangun pagi..dahler kurus kering..hahahaha..


memang rasa best badan..takde lenguh2, pelipat lutut yang sakit haritu after 3 days totally hilang..ALhamduLILLAH..part badan or sendi2 yang selalu sakit, lenguh tu akan hilang..inshaALLAH..

TESTIMONI HERNY HAFIZ

selepas melahirkn anak saya alami sakit lutut. then masa bangun pagi atau bangun
dari berdiri lama.. perrgh! sakit giloss! 
lagi rasa mengantuk especially bila drive waktu tengahari or lepas balik dari kerja shift malam (walaupun sempat nap time malam)

after kerja malam selalunya pengsan sampai nak masuk asar 

tapi sekarang sakit lutut dan sengal2 memang totally heal! (maybe sebab berat pun susut)

dan lebih alert.

selain tu omega bagus untuk jaga jantung dan tingkatkan metabolisma jugak serta rangsang otak terhadap sejenis hormon yang buat kita lapar. so bila amik omega selera makan pun berkurang 

sumber lain yang kaya omega -3 fish oil, flaxseed n oat.

nak senang amik ja omega guard ni 



TESTIMONI NURUL AZLIZA

Salam...

Testimoni Mak sendiri ~ Adv Joint Health, Osteomatrix, omega guard

Sejak kebelakangan mak sering mengadu sakit sendi & tulang punggung sehingga dia sukar untuk tido mlm, terutama bila setiap kali bangun dari duduk. Lutut pun rasa cam mencucuk2.. Selepas 4 hari konsisten makan Adv. Joint health 2 bj + Osteomatrix 2bj & Omega Guard 1bj, mak kata....

"... Alhamdulillah la, mak rasa lega skit selepas mkn vitamin shaklee tu, mak dh boleh tido mlm xde dh rasa sakit kt punngung ni, bila bangun dari duduk pun dh xsakit lg, nak solat pun mudah... lutut pun tak rasa mencucuk sangat.. ada kurang laa..."

Alhamdulillah syukur ya Allah. Engkau berikanlah kesihatan yg terbaik buat ibubapa ku semoga mereka mudah utk beribadat kepadamu... amin.

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca TESTIMONI AJHT + Ostematrix + Omegaguard (Cadangan set Kesihatan Sendi).

Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Selepas Mengamalkan Suplimen

Apakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.

Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.

Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Setelah Mengambil Supplement?

Menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila seseorang mengambil supplement ke dalam diet, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.

Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit, lebih banyak pergerakan usus. Ini adalah tanda-tanda badan sedang melalui detoksifikasi.

Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada permulanya, lebih karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah dibersihakn, paip akan menjadi cantik dan bersih semula.

Adakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Suatu Petanda Yang Baik?

Ya. Krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau supplement yang anda ambil, sememangnya berkesan.

Sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah kepada proses penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku kepada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kesihatan anda masih di tahap yang tinggi untuk membuat respons kepada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walaubagaimanapun, apabila tidak ada krisis pemulihan berlaku, ia mungkin kerana sama ada tubuh anda sememangnya tiada toksin dan kesihatan anda di tahap yang paling optimum, atau badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan supplement, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.

Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?

Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.

Kebanyakan Orang Berasa Lebih Baik Selepas Mengambil Supplement, Tetapi Saya Telah Mengamalkan Pengambilan Supplement untuk Seketika, dan Saya Tidak Perasan sebarang Perbezaan. Mengapa Ini Terjadi?

Secara umumnya, selepas 1-2 bulan selepas pengambilan supplement, anda akan merasa beberapa perubahan (seperti semakin bertenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll.) Jika anda tidak sedar akan peningkatan apa-apa, penjelasan yang mungkin adalah:

1. Anda tidak mengambil dengan konsisten

2. Anda tidak mengamalkan seperti dos yang disyorkan

3. Takut melalui krisis pemulihan yang teruk, jadi anda berhenti mengambil semuanya sekali gus

4. Gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang

5. Penyakit kronik - memerlukan tempoh yang lebih lama untuk pulih

6. Keadaan tubuh yang kronik


Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar

Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Selepas Mengamalkan Suplimen.

Punca dan Kesan 'Healing Crisis' Selepas Mengamalkan Suplimen

Assalamualaikum

Tahukah anda, sebilangan orang yang mengambil suplimen akan mengalami 'healing crisis' atau krisis penyembuhan.  Klik di sini untuk info mengenai Healing Crisis

-ena, kenapa aku makan suplimen ni air kencing jadi kotor?
-ena, kenapa aku demam selepas  makan suplimen ?
-ena, suplimen buat aku gatal2 satu badan
-ena, bibir kering la lepas makan suplimen shaklee
-ena, kulit muka naik biji2 halus lepas makan suplimen
-ena, pening dan loya la lepas 2 hari makan suplimen

Kat atas ni antara feedback yang ena dapat dari customer. minum air dengan banyak dapat mengurangkan 'proses penyembuhan ini. . Pengambilan air merupakan faktor yang paling penting..cukup ke minum air? kalau kata cukup, berapa L anda minum??cek yourself... at least, u have to drink 2-3L of clean water perday!  boleh klik di sini untuk mengetahui kaitan air dan suplimen.

Selain daripada minum air dengan banyak , ena nasihatkan agar kita mengamalkan pemakanan yang seimbang, banyakkan makan buah dan sayuran serta tidur dan rehat dengan secukupnya.


Saya senaraikan 16 Kesan Penyembuhan dan Petandanya untuk Rujukan.



Tanda Krisis Penyembuhan
Kemungkinan Punca
1) Keletihan, berasa mengantuk
Tubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih
2) Sakit kepala, kepala terasa berat
Tekanan darah yang tinggi, tanda-tanda detoksifikasi
3) Demam, demam sedikit, keresahan
Metabolisma meningkat, merangsang fungsi imun badan
4) Cirit-birit, kerap membuang air besar, najis berwarna gelap dan berbau, air kencing berbau busuk
Tanda detoksifikasi, sisa-sisa toksin terkumpul di dalam kolon
5) Kembung, perut bergas
Sistem penghadaman yang lemah
6) Ruam, gatal kulit, peluh berbau busuk, rembesan mukus, kelemumur
Fungsi hati yang lemah, kesihatan kolon dan sistem penghapusan yang lemah
7) Pengeluaran lendir seperti kahak, hidung berair
Fungsi paru-paru lemah, mengeluarkan kahak, tanda detoksifikasi
8) Hidung berdarah
Mungkin tanda anemia (tidak cukup darah merah)
9) Sakit di bahagian otot dan sendi
Tubuh berasid, toksin terkumpul di tempat yang sakit
10) Merasa lebih sakit di bahagian yang terjejas
Proses penyembuhan semakin cepat
11) Insomnia or atau hiperaktif
Sistem saraf yang lemah
12) Haid tidak teratur, perubahan pada kitaran haid, gatal di punggung, semakin banyak mengeluarkan lendir
Ketidakseimbangan hormon, sedang memperbetulkan hormon
13) Pendarahan ketika membuang air besar
Mungkin buasir
14) Pening, lapar
Hipoglisemia (paras gula dalam darah yang rendah), anemia (tidak cukup darah merah)
15) Loya, sembelit, sedu
Sistem penghadaman lemah, masalah hati
16) Slight Edema (bengkak)
Masalah buah pinggang

Alhamdulillah, semoga bermanfaat.

Your Shaklee Independent Distributor,

Aeinna Musa
ID: 960982
Fb page : Precious Vitamee
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar



Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Punca dan Kesan 'Healing Crisis' Selepas Mengamalkan Suplimen.

Tangani Anak Demam Dengan Suplimen

Alhmdulillah...

Aeisya dah sihat..smalam demam panas jam 3 ptg.malam makin panas..kami risauuuuuuu sgt3.pagi ni bangun alhmdulillah dh sejuk.smalam pon tido lena...

Sebagai ibu, risau tau kalau anak demam...

Just nak share mcm mana ena buat utk atasi demam my lovely 1y 4m old daughter.

》mandikan dgn basic H. Basic H dikatakan dapat menyerap haba 3x ganda berbanding air biasa.

》bg mealshake. multivitamin untuk bantu badan aeisya fight virus demam. Yela..dah demam makan pon x selera, mane nak datang nutrien kan.

》ena makan nutriferon + vitamin C dan susukan aeisya banyak3.

》sentiasa monitor suhu badan dan basahkan kepala aeisya dengan air filter + asam jawa.

》pakaikan baju nipis.

》before tido bagi aeisya diluted vivix.

》 berdoa agar Allah kurangkan kesakitan aeisya setiap kali lepas solat.

》kesannya, aeisya tido lena sepanjang malam dan bangun pagi badanya dah sejuk.

Memang kalau pagi ni panas lagi, kami akan bawak g klinik..alhmdulillah dengan asbab supliment yg ade di rumah,aeisya pulih TANPA UBAT!!

Jom kita ikhtiar sihat untuk keluarga tercinta.

Tak salah mencuba.

Tukar UBAT anda kpd suplimen SEKARANG!

Your Shaklee Independent Distributor,

ID: 960982
Call/sms/whatsapp: 013-357 3153
email: aeinnamusa@gmail.com
COD area: BB Bangi dan sekitar
Read More »
Terima kasih kerana sudi membaca Tangani Anak Demam Dengan Suplimen.

DISCLAIMER

Segala testimoni /penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!

111 FORMULA MAGNET REZEKI & BEBAS HUTANG!
Jemput klik BANNER di atas atau Wassap 0177172868 untuk baca REVIEW PERCUMA (39 m/s) 111 Formula Rezeki Melimpah Ruah